• Order < 16:00h, we ship the same day
  • Shop online or visit our store in Arnhem
  • Need help? Call or email our experts!

Pfeil rozenmes #1

article number: 13701
  • Pfeil rozenmes #1
  • Pfeil rozenmes #1
  • Pfeil rozenmes #1
  • Pfeil rozenmes #1
€ 13,95 (per piece) incl. VAT € 11,53 excl. VAT
  • Delivery from stock
    Delivery from stock, 1-2 days shipping costs € 4,90

Product information

Wanneer u een Pfeil houtsnijmes aanschaft, kiest u voor topkwaliteit. Daar staat de zorgvuIdige handmatige productie in Zwitserland garant voor! 
 
De kling van de Pfeil houtsnijmessen is gemaakt van een speciale staallegering. Deze unieke legering zorgt voor uitstekende elasticiteit én het langer scherp blijven van de snede. Pfeil houtsnijmessen worden uiterst scherp geslepen geleverd en zijn hierdoor meteen klaar voor gebruik.
 
De houtsnijmessen hebben een handvat van kersenhout. Elk handvat heeft een unieke vorm en grootte, geschikt voor het specifieke gebruik van het mes.

Specifications

Vorm: lang, recht
Totale lengte: 185 mm
Lemmetlengte: 50 mm
Handvat: 135 mm

Houtsoort: kersenhout

Extra information

Traditioneel houtsnijgereedschap van Pfeil

De productie van de Pfeil houtsnijmessen is gebaseerd op een lange traditie van vakmanschap. Het bedrijf startte in 1902 als producent van professionele snijgereedschappen en medische instrumenten. In 1942 werden de eerste houtsnijgereedschappen vervaardigd. 

Gereedschappen die snel hun faam verwierven, niet alleen bij de professionele houtsnijders, maar ook bij vrije-tijdssnijders en in het onderwijs! Pfeil is nog steeds een familiebedrijf, waar tegenwoordig de derde generatie de scepter zwaait. De houtsnijmessen van Pfeil kenmerken zich onder andere door een tot Rockwell 59-61 geharde kling. Een zeer harde kling dus, waardoor een lange levensduur gegarandeerd is en de gebruiker, bij correct gebruik, gevrijwaard blijft van voortdurend slijpen en wetten!

De houtsnijmessen van Pfeil worden stuk voor stuk handmatig geproduceerd. Hoewel de modernste technieken niet geschuwd worden, vinden veel bewerkingen nog echt handmatig plaats, uitgevoerd door vakmensen. Dit heeft als grote voordeel dat elk mes vóór aflevering door mensenhanden gaat en beoordeeld wordt. U zult het zelf merken: Pfeil staat voor topkwaliteit! Het vele handmatige werk dat aan het vervaardigen van een Pfeil houtsnijmes is verbonden, heeft ook een nadeel. Er zijn te weinig vakmensen om aan de grote vraag naar deze Zwitserse gutsen te voldoen.

Aangezien Pfeil al tientallen jaren weigert om concessies aan de kwaliteit te doen, staat het merk dan ook niet alleen om zijn uitstekende producten, maar ook om zijn zeer lange levertijden bekend. Bij Baptist voor Houtbewerkers proberen we door middel van een zorgvuldig voorraadbeheer steeds het gehele Pfeil assortiment in huis te hebben. Helaas lukt dat niet altijd.

Bekijk onderstaande video voor een korte introductie in de productie van Pfeil houtsnijgereedschap. 

Reviews (1) with an average of 5.0 stars

StarStarStarStarStar

Perfect mesje om houtsnijwerk mee te verrichten! Superscherp. Superwendbaar. Ik snij er kleine houten vogeltjes mee. Als jullie willen stuur ik een foto :)

Door Elisabeth op 20 december 2017

Write a review

Also view

Dennis Moor, Chip Carver's Workbook
€ 19,35 incl. VAT € 17,75 excl. VAT
Delivery from stock, 1-2 days
500 kerfsnee motieven - Erno Korpershoek
€ 50,00 incl. VAT € 45,87 excl. VAT
Not in stock, ask for the delivery time
Flexcut PW 11 Gold wetpastakrijt
€ 11,65 incl. VAT € 9,63 excl. VAT
Delivery from stock, 1-2 days
Compare
vink_een_product_aan_dat_u_wilt_vergelijken