Narex houtsnijmes Sloyd Knife 212 mm

article number: 31898
  • Narex houtsnijmes Sloyd Knife 212 mm
  • Narex houtsnijmes Sloyd Knife 212 mm
  • Narex houtsnijmes Sloyd Knife 212 mm
€ 33,80 (per piece) incl. VAT€ 27,93 excl. VAT
  • Delivery from stock
    In stock Shipping costs € 4,90 Or free pickup in Arnhem

Product information

Dit Sloyd houtsnijmes van Narex is in totaal 212 millimeter lang, waarvan 82 millimeter lemmet. De naam Sloyd is afgeleid van het Zweedse woord Slöjd, wat zoveel betekent als 'ambacht' of 'knutselen'. Het Slöjd mes was in eerste instantie een recht en bot beginnersmes, wat gebruikt werd door kinderen en studenten houtbewerking. Pas als de studenten konden omgaan met het Slöjd mes, kregen zij andere houtsnijmessen tot hun beschikking. Tegenwoordig is een Sloyd mes een veelzijdig mes, vaak met een scherpe punt.

Narex ontwikkelde dit ergonomisch gevormde Sloyd mes. Vlijmscherp en zeer geschikt voor nagenoeg alle houtbewerkingstechnieken. De scherpe punt van het mes kan worden gebruikt voor delicaat houtsnijwerk, zoals het wegsnijden van kleine details.

Het lemmet van gereedschapsstaal is gehard tot Rockwell 60-62, waardoor het geschikt is voor zowel zacht- als hardhout. Het heft is gemaakt van gebeitst beukenhout.

Specifications

Fabrikantnummer: 822002

Vorm: gebogen
Totale lengte: 212 mm
Lemmetafmeting: 82 mm
Hardheid: Rockwell 60-62

Handvat: 130 mm
Houtsoort: beuken, gebeitst

Also view

Reviews

Baptist uses Trusted Shops as an independent service provider for obtaining reviews. Trusted Shops has taken steps to ensure that these are genuine reviews. More information