Smederij Zwolle splijtwig 55 mm 1000 gram

article number: 26076
  • Smederij Zwolle splijtwig 55 mm 1000 gram
  • Smederij Zwolle splijtwig 55 mm 1000 gram
€ 25,00 (per piece) incl. VAT€ 20,66 excl. VAT
  • Delivery from stock
    In stock Shipping costs € 4,90 Or free pickup in Arnhem

Product information

Deze splijtwig is handgemaakt in de werkplaats van Smederij Zwolle. De splijtwig van 55 mm breed en circa 1000 gram zwaar is geschikt voor het splijten van stammetjes. Door met een hamer op de wig te slaan, haalt u het hout doormidden.

De splijtwig is vervaardigd uit C45-koolstofstaal en is voorzien van een scherpe snede zodat deze gemakkelijk door het hout snijdt. De slagzijde is afgewerkt om vervorming tegen te gaan en de wig is behandeld met olie. Omdat elke wig een uniek stukje handwerk is, is elk exemplaar genummerd.

Splijtwiggen worden tegenwoordig het meeste gebruikt voor het splijten van stukken stam die moeilijk met een splijtbijl zijn door te hakken. Vaak zijn dat warrige stukken hout. Splijtwiggen zijn echter ook heel functioneel wanneer mooi rechte stammen over de lengte in planken worden gespleten. Gespleten hout is duurzamer dan gezaagd hout. Er zijn bijvoorbeeld resten gevonden in een moerasgebied van een houten wandelpad (van gespleten hout) van circa 2.000 jaar oud.

Specifications

Breedte: 55 mm
Lengte: 220 mm
Materiaal: C45-koolstofstaal
Gewicht: 1000 gram

Extra information

Smederij Zwolle is een Nederlands collectief van twee meestersmeden en een wisselend aantal leerlingen en gezellen. Deze smederij biedt jongeren die vastlopen door bijvoorbeeld ASS en/of ADHD een plek om te leren, te werken en zichzelf te ontwikkelen, terwijl ze zich de kunst van de ambachtelijke metaalbewerking eigen maken.

Also view

Reviews

Baptist uses Trusted Shops as an independent service provider for obtaining reviews. Trusted Shops has taken steps to ensure that these are genuine reviews. More information