Record Power SABRE 250 lintzaagmachine

article number: 32000
  • Record Power SABRE 250 lintzaagmachine
  • Record Power SABRE 250 lintzaagmachine
  • Record Power SABRE 250 lintzaagmachine
  • Record Power SABRE 250 lintzaagmachine
  • Record Power SABRE 250 lintzaagmachine
  • Record Power SABRE 250 lintzaagmachine
  • Record Power SABRE 250 lintzaagmachine
€ 499,00 (per piece) incl. VAT € 412,40 excl. VAT
  • Delivery from stock
    In stock shipping costs € 19,00

Product information

De Record Power Sabre 250 is een stabiele en robuust uitgevoerde lintzaagmachine met een compact formaat.

De Sabre 250 heeft zwaar uitgevoerde aluminium bandwielen voor uitstekende balans. De wielen zorgen voor een soepel en krachtig resultaat. Daarnaast is de Sabre 250 in te stellen op twee verschillende snelheden: 1000 meter/min, maar ook 460 meter/min. Hierdoor is de zaagmachine ook geschikt om dikker materiaal mee te zagen.

De lintzaag is snel en eenvoudig te vervangen. U zet simpelweg de hendel om en de spanning is van het zaagblad. Zo kunt u zonder gebruik van gereedschap het zaagblad van de bandwielen halen. Op het moment dat u de hendel weer omzet, staat de spanning weer goed.

Deze lintzaagmachine wordt geleverd inclusief parallelgeleider. Dankzij het dubbele bevestigingssysteem op de parallelgeleider is deze aan linkerkant én aan de rechterkant van het zaagblad te bevestigen. 
De parallelgeleider is ook makkelijk fijn te stellen, dit zorgt voor een verhoogde nauwkeurigheid.

Heeft u de parallelgeleider even niet in gebruik? Dan kunt u hem eenvoudig opbergen aan de houder aan de zijkant van de machine. Zo heeft u de parallelgeleider altijd binnen handbereik.

Nog een mooi aspect aan de Sabre 250 is de zeer stabiele zaaggeleiding. Deze is eenvoudig, snel en nauwkeurig in te stellen, zonder gereedschap! Zaagbladgeleiding is van groot belang bij een lintzaagmachine en de Sabre 250 geeft hieraan gehoor.

Let op! De Record lintzaag is voorzien van een standaard zaaglint uit de fabriek. Deze kunt u gebruiken voor het instellen van de machine en enkele testbewerkingen mee zagen. Dan merkt u dat dit zaaglint al een goed resultaat geeft. Gaat u vervolgens echt aan het werk, dan adviseren Record en wij om het zaaglint te vervangen door een beter exemplaar voor een nog beter resultaat (de Record zaagbladen die wij los of in een set aanbieden komen uit de UK en zijn van een betere kwaliteit).

Let op de vertanding van het zaaglint bij de hoogte die u zaagt. Hoe dikker het materiaal hoe grover het zaaglint dient te zijn; bij een te fijne vertanding kan de zaag het zaagsel niet lossen en loopt de zaagsnede vol. Daarbij spelen uiteraard de breedte van het zaaglint en de houtsoort een rol. 

Tip: Gebruik twee verschillende zaaglinten voor het recht zagen en voor het zagen van bochten.

Garantie
Voor producten van Record Power geldt een fabrieksgarantie van 5 jaar. Voor professioneel gebruik geldt een fabrieksgarantie van 1 jaar. 

Attachments

Specifications

Fabrikantnummer: 66500

Opgenomen vermogen: 550 Watt
Afgegeven vermogen
: 370 Watt
Spanning: 230 Volt, 50Hz

Werktafel: 318 x 350 mm
Grondmaat onderstel: 490 x 660 mm
Hoogte tafelblad vanaf grond: 368 mm
Afmetingen (H x B x L): 865 x 525 x 470 mm

Zaagtafel-zwenkbereik: 0-45°
Maximale zaaghoogte: 127 mm
Maximale doorlaatbreedte: 245 mm

Zaagsnelheid
: 460 meter/min en 1.000 meter/min
Diameter bandwiel: Ø 250 mm
Zaagbandlengte: 1.790 mm
Zaagbandbreedte: 6 - 13 mm

Afzuigslang aansluiting: Ø 58,8 mm

Gewicht: 35 kg

Bij de levering inbegrepen:
- parallelgeleider
- lintzaagblad 1790 x 8 mm x 6 tpi

Optioneel:
- onderstel met transportinrichting

Extra information

Bekijk onderstaande video voor een korte introductie van de Sabre 250.

Reviews (2) with an average of 4.5 stars

StarStarStarStarStar

De machine werd bij mij aangeleverd samen met bijpassend onderstel en een Laguna verstekgeleider. Het geheel was door de mensen van Baptist met zorg verpakt. Tip voor als de inderdaad zware doos door één persoon verplaatst moet worden: open de doos en haal het tafelblad eruit om dit appart te verplaatsen. Dit scheelt enorm in het totale gewicht.

De machine is geruislozer dan de Bosch AdvancedVac 20 die voor de afzuiging zorgt. De stofzuiger en de lintzaag sluiten op elkaar aan m.b.v. een Mafell verloopstuk 58 > 35 mm (art.nr. 29476). Nog geen zwaar zaag werk gedaan maar na meerdere zaagsnedes te hebben gemaakt in 1½ mm dik triplex, lang 1550 mm bleek er in de onderkast geen zaagsel aanwezig. Voor een hobbyist zoals ik is het een uitstekende aanschaf.

Door Frans Hessels op 30 december 2021
StarStarStarStarStar

Kleine krachtpatser.

Mooie stabiele machine; stevige constructie; loopt rustig en stabiel. Als 'ie eenmaal correct is ingesteld is het een genot om hem te gebruiken.

Ik haalde de machine op in de winkel. Thuis bij het uitladen bleek de doos nog net te hanteren door één persoon. Wel handschoenen dragen anders snijden de banden in je handen.

De machine vertoonde weinig fouten, alle plaatkanten correct afgewerkt en afgerond. Alle onderdelen waren correct gelast en geschilderd. In het tafelblad zat een braampje rond het gat waar de inleg in zit, maar dat was met een stukje schuurpapier snel verholpen.

Jammer dat RecordPower nog met polystyreen vulling werkt in de verpakking. Met die mega-blokken kun je niet anders dan ze ofwel kapot breken (veel troep) tot het in de container past of ze naar de vuilstort rijden.

Het voorgemonteerde 3/8" zaaglint is niet geschikt om de machine mee af te stellen of te testen. Een 3/8" lint is te smal om de tafel en parallelgeleider mee te richten. Het lint heeft een zeer sterke drift dus je kunt het niet goed doen. Ik raad daarom aan om bij de machine gelijk een setje RP linten mee te nemen en voor het parallel afstellen van de tafel daaruit het 1/2" lint te gebruiken.

Na afstellen ging 3 mm fineerzagen uit 100 mm beukenhout als een zonnetje. Wel met de machine op de lage versnelling. Sowieso de spanning op de riem controleren.

De stofafzuiging kan beter, maar daar is met wat knutselwerk uit te komen. Zie ook https://www.woodworking.nl/threads/de-record-power-250-lintzaag-en-de-newbie-een-kennismaking.33177/post-388077

De ontspanfunctie werkt prima maar omdat de handle aan de achterkant zit is het aan de voorkant niet direct zichtbaar of het lint gespannen is. Het zou een verbetering zijn als de inschakelbeveiliging ook op de ontspanhandle zou schakelen.

Al met al is de Record Power Sabre 250 een prima machientje voor de kleine (hobby) werkplaats dat ook met dikker en zwaarder hout de weg weet.

Door Frans Verbaas op 03 november 2021

Write a review

Also view

Compare
vink_een_product_aan_dat_u_wilt_vergelijken