Bow Products FeatherPRO veerdrukblok

article number: 20638
  • Bow Products FeatherPRO veerdrukblok
  • Bow Products FeatherPRO veerdrukblok
  • Bow Products FeatherPRO veerdrukblok
  • Bow Products FeatherPRO veerdrukblok
  • Bow Products FeatherPRO veerdrukblok
  • Bow Products FeatherPRO veerdrukblok
€ 29,95 (per piece) incl. VAT € 24,75 excl. VAT
  • Delivery from stock
    In stock shipping costs € 4,90

Product information

Dit Bow Products FeatherPRO veerdrukblok (featherboard) bevat twee geleidestrips voor gebruik in geleiderails zoals een t-track “C”, Shopsmith General 350 track en andere T- en U-vormige tracks met een interne railbreedte van 19 mm en een hoogte van 9,5 mm (3/8" x 3/4").

Het Bow FeatherPRO veerdrukblok is een veerblok met veren van EVA kunststof. EVA is een taaie schuimsoort. Harde veerdrukblokken laten altijd een afdruk achter op uw hout wanneer u het hout doorvoert. EVA schuim doet dat niet: het is een flexibel maar zeer stevig materiaal wat het zaagmateriaal niet beschadigt.

Bow Products ontwikkelde een veerdrukblok waarbij de kans op terugschieten van het materiaal 5x kleiner is, dan bij de traditionele veerdrukblokken van hout of hard kunststof. EVA veren laten het hout alleen één richting op door. Wanneer het hout de andere kant op beweegt, blokkeren de veren met een achterwaarste beweging en geven daarmee extra druk op het hout. De kans dat hout terugslaat is daarmee sterk verkleind.

Wanneer u per ongeluk in het veerdrukblok zaagt is er geen gevaar op het wegschieten van materiaal. In tegenstelling tot de harde veren van kunststof of houten veerdrukblokken, zaagt u de EVA veren gewoon af. Bij traditionele veerdrukblokken schieten de veren weg. EVA vervangingsveren zijn los verkrijgbaar.

Zorg altijd voor voldoende druk van het veerdrukblok op het zaagmateriaal. Bij meer druk op het blok creëert u meer veeroppervlak, wat de druk evenrediger over de FeatherPRO veren verdeelt en trillingen in het zaagmateriaal voorkomt.

Deze verpakking bevat een FeatherPRO drukblok met één 'standaard' veer.

Specifications

Fabrikantnummer: FP1

Materiaal houder: kunststof
Materiaal veren: EVA (High Density Foam)

Geschikt voor: T-track 'C', en andere geleiderails van circa 9,5 x 19 mm (3/8" x 3/4")

Inhoud:
- 1 veerdrukblok
- 2 geleidestrips (miter track bar)
- 1 standaard veer
- bevestigingsmateriaal

Extra information

Reviews

Be the first to write a review!

Write a review

Also view

Compare
vink_een_product_aan_dat_u_wilt_vergelijken