Bow Products FeatherDUO dubbele veerdrukblokset

article number: 20639
  • Bow Products FeatherDUO dubbele veerdrukblokset
  • Bow Products FeatherDUO dubbele veerdrukblokset
  • Bow Products FeatherDUO dubbele veerdrukblokset
  • Bow Products FeatherDUO dubbele veerdrukblokset
  • Bow Products FeatherDUO dubbele veerdrukblokset
  • Bow Products FeatherDUO dubbele veerdrukblokset
  • Bow Products FeatherDUO dubbele veerdrukblokset
€ 59,90 (per set) incl. VAT € 49,50 excl. VAT
  • Delivery from stock
    In stock shipping costs € 4,90

Product information

Dit Bow Products FeatherDUO veerdrukblok (featherboard) bevat geleidestrips voor gebruik in geleiderails zoals een t-track “C”, Shopsmith General 350 track en andere T- en U-vormige tracks met een interne railbreedte van 19 mm en een hoogte van 9,5 mm (3/8" x 3/4").

De FeatherDUO set wordt geleverd inclusief t-bouten voor gebruik in t-track 'B'. Ook te gebruiken in t-track 'A' wanneer u de kop van de meegeleverde t-bouten smaller vijlt of gebruikmaakt van passende 1/4 inch t-bouten.

Het FeatherDUO veerdrukblok kan gebruikt worden als een dubbel veerdrukblok voor hoge of brede materialen. De veerdrukblokken zijn eenvoudig op elkaar te bevestigen, eventueel met de meegeleverde koppelstukken. De demontabele DUO is tevens om te bouwen naar twee FeatherPRO borden: twee enkellaagse veerdrukblokken. Deze uitgebreide FeatherDUO set bevat ook twee flexibele veren.

Het Bow FeatherPRO veerdrukblok is een veerblok met veren van EVA kunststof. EVA is een taaie schuimsoort. Harde veerdrukblokken laten altijd een afdruk achter op uw hout wanneer u het hout doorvoert. EVA schuim doet dat niet: het is een flexibel maar zeer stevig materiaal wat het zaagmateriaal niet beschadigt.

Bow Products ontwikkelde een veerdrukblok waarbij de kans op terugschieten van het materiaal 5x kleiner is, dan bij de traditionele veerdrukblokken van hout of hard kunststof. EVA veren laten het hout alleen één richting op door. Wanneer het hout de andere kant op beweegt, blokkeren de veren met een achterwaarste beweging en geven daarmee extra druk op het hout. De kans dat hout terugslaat is daarmee sterk verkleind.

Wanneer u per ongeluk in het veerdrukblok zaagt is er geen gevaar op het wegschieten van materiaal. In tegenstelling tot de harde veren van kunststof of houten veerdrukblokken, zaagt u de EVA veren gewoon af. Bij traditionele veerdrukblokken schieten de veren weg. EVA vervangingsveren zijn los verkrijgbaar.

Zorg altijd voor voldoende druk van het veerdrukblok op het zaagmateriaal. Bij meer druk op het blok creëert u meer veeroppervlak, wat de druk evenrediger over de FeatherPRO veren verdeelt en trillingen in het zaagmateriaal voorkomt.

Deze verpakking bevat twee FeatherPRO drukblokken met twee flexibele veren en twee koppelstukken.

Specifications

Fabrikantnummer: FP3

Materiaal houder: kunststof
Materiaal veren: EVA (High Density Foam)

Geschikt voor:
- T-track 'C' en andere geleiderails van circa 9,5 x 19 mm (3/8" x 3/4").
- Geschikt voor t-track 'B' met de meegeleverde 1/4" t-sleuf bouten.
- Geschikt voor t-track 'A' wanneer u de kop van de meegeleverde t-sleuf bouten smaller vijlt, of gebruik een passende 1/4" t-bout.

Inhoud:
- 2 veerdrukblokken
- 2 geleidestrips (miter bars)
- 2 koppelstukken
- 2 flexibele veren
- bevestigingsmateriaal

Extra information

Bekijk onderstaande videos voor meer uitleg over de Bow Products FeatherDuo veerdrukblokset. Let wel op, in deze videos ziet u de oude versie van de FeatherDuo. De getoonde standaard veren zijn los verkrijgbaar.

Reviews

Be the first to write a review!

Write a review

Also view

Compare
vink_een_product_aan_dat_u_wilt_vergelijken