Wat is een StopLossbag?

U kent het vast wel. Een paar maanden geleden heeft u uw tuinmeubelen geolied, maar nu wilt u de poort ook een goede beschermlaag geven. Gelukkig heeft u nog een blik olie in huis van de vorige keer. Maar nog voordat u het blik gaat openen vreest u al wat u te wachten staat. Is de olie nog bruikbaar of is hij helemaal opgedroogd?

Met goede moed pakt u een platte schroevendraaier en wrikt u het blik open. De afgebladderde vellen hangen langs de randen van het blik en vallen op een schilferende laag met uitgedroogde olie. Door goed te roeren probeert u er nog iets van te maken, maar van een egale substantie is zeker geen sprake. Met een zwaar hoofd zet u het blik aan de kant terwijl u uzelf afvraagt wat u had kunnen doen om dit te voorkomen.

De introductie van de StopLossBag

Gelukkig hoeft dat niet langer. Tegenwoordig kunt u uw vloeistoffen op olie-, water- en alcoholbasis veilig en luchtdicht bewaren in een StopLossBag. De StopLossBags zijn zakken die bestaan uit 3 speciaal geformuleerde plastic lagen die geen zuurstof doorlaten. Hierdoor zal uw verf, olie of vernis dus ook niet verdampen.

Na het openen van uw blik kunt u direct uw vloeistof overgieten. Door in de StopLossBag te knijpen haalt u alle lucht uit de zak waarna u de zak kunt sluiten en uw vloeistof luchtdicht kunt opbergen. Zo voorkomt u uitdrogen van de olie of verf en hoeft u geen bedorven blikken meer weg te gooien.

 

Hoe vult u de StopLossBag?

Wanneer u voor het eerst uw StopLossBag wilt vullen kunt u hiervoor twee verschillende methodes gebruiken.

  1. Vul de zak met een standaard trechter.
    Sluit een trechter aan op de zak en houd deze goed op zijn plek. Giet vervolgens de vloeistof uit de verpakking via de trechter in de zak. Knijp in de zak om alle lucht eruit te krijgen en sluit af met de dop.

  2. Vul de zak met de universele StopLossBag trechter.
    Voor blikken kunt u ook de universele StopLossBag trechter gebruiken. De trechter is gemaakt van flexibel rubber waardoor hij over de opening van een geopend blik kan worden uitgerekt. Begin door de bovenkant van de trechter over het geopende blik te trekken. Blaas vervolgens lucht in de zak om deze volledig op te blazen. Dit is nodig om voldoende lucht te geven om een ​​volledige overdracht van vloeistof in de zak en lucht in het blik mogelijk te maken. Nadat u de tuit van de opgeblazen StopLossBag in het smalle uiteinde van de trechter heeft gestoken, keert u het blik met trechter en de StopLossBag om. De vloeistof begint nu vanzelf te lopen, maar door een zachte op en neergaande beweging te maken wordt dit proces versneld.

Het is handig om direct op de StopLossBag te schrijven welke vloeistof u in de zak heeft gedaan zodat u ze gemakkelijk uit elkaar kunt houden.

Vloeistof uit uw StopLossBag gebruiken

Wanneer u de vloeistof uit uw StopLossBag wilt gebruiken, ga dan als volgt te werk:

- Verwijder de dop van de StopLossBag zak,
- Tap de gewenste hoeveelheid olie af,
- Knijp de lucht uit de zak,
- Sluit de zak met de StopLossBag dop.

Tip! Bewaar uw StopLossBag op kamertemperatuur en uit het zonlicht. Dit is voor de meeste vloeistoffen de beste conditie om goed bewaard te blijven.

Hoe kan ik beginnen met het gebruiken van een StopLossBag?

Als u overtuigd bent dat de StopLossBag voor u een uitkomst is om nooit meer met opgedroogde oliën en verven te zitten, hoe kunt u dan het beste beginnen?

Het makkelijkst is om direct met de startset te beginnen. U heeft dan direct 4 zakken en voor elke situatie een oplossing om deze gemakkelijk te vullen.

Wanneer u zelf al een trechter in huis heeft, dan heeft u voldoende aan de losse zakken zelf. Eventuele accessoires kunt u dan later alsnog aanschaffen indien de noodzaak daarvoor ontstaat.

StopLossBag startset

Advies nodig? Neem contact op met onze deskundige medewerkers.

Meer weten over het gebruik van olie? Lees hier verder!