De Schrijn v.o.f. werkplaats voor hout en ambacht


Adres: Langbroekerdijk A46a
Postcode: 3947 BJ
Plaats: Langbroek
Telefoon: 0343-562829
E-mail: info@deschrijn.nl
Website: deschrijn.nl

In het Utrechtse Langbroek verzorgen Michel Sadon en Erik Verkuil, beiden meubelmaker, sinds 1991 cursussen ambachtelijk meubelmaken.
 
De cursussen worden gegeven in de werkplaats van De Schrijn en zijn geschikt voor iedereen vanaf 15 jaar!
 
Er is een basiscursus, een vervolgcursus en een cursus voor gevorderden. Bij deze laatste gaat u zelfstandig aan de slag met het vervaardigen van een eigen werkstuk. Uiteraard staat de cursusbegeleider u daarbij met raad en daad terzijde!
 
Leer zelf uw meubels maken in het praktisch leerjaar meubelmaken
 
Het praktisch leerjaar meubelmaken biedt u de mogelijkheid u zodanig te bekwamen in het meubelmaken dat u na dit jaar zelfstandig meubels kunt maken van massief hout. Gedurende veertig weken, één dag in de week, bieden wij u een totaalprogramma.
 
In het praktisch leerjaar leert u onder professionele begeleiding de basistechnieken van het meubelmaken en leert u omgaan met elektrisch handgereedschap en houtbewerkingsmachines. De opleiding is gericht op het praktisch aanleren en toepassen van diverse technieken en vaardigheden van het meubelmaken.
 
Door het maken van een aantal werkstukken waaronder de zigzagstoel van Gerrit Rietveld, leert u diverse houtsoorten kennen. Leert u eenvoudige tekeningen lezen, een besteklijst en een werkvolgorde maken. Leert u het materiaal machinaal voorbewerken, verschillende verbindingen vergaren, uw werkstukken verlijmen, opwerken en afwerken. Als afsluiting van het leerjaar maakt u zelfstandig een door uzelf ontworpen werkstuk, uitgevoerd in massief hout.
 
Cursus houtbewerken voor kinderen
 
Er wordt nu ook een cursus houtbewerken aangeboden voor kinderen van 9-12 jaar! Wil jij lekker bezig zijn met je handen en zelf iets moois maken van hout?
 
Kom ontdekken wat je allemaal kan met houtsoorten uit de buurt, in een inspirerende omgeving en op een ambachtelijke manier. Interesse? Schrijf je dan in voor een gratis proefles!
 
Leeftijd: 9-12 jaar
Wanneer: Maandag en woensdag van 15:30 tot 17:00 uur.