Hultafors Talmeter rolbandmaat 3 meter met diameterschaalverdeling

article number: 4768243
  • Hultafors Talmeter rolbandmaat 3 meter met diameterschaalverdeling
  • Hultafors Talmeter rolbandmaat 3 meter met diameterschaalverdeling
  • Hultafors Talmeter rolbandmaat 3 meter met diameterschaalverdeling
  • Hultafors Talmeter rolbandmaat 3 meter met diameterschaalverdeling
€ 23,90 (per piece) incl. VAT € 19,75 excl. VAT
  • Delivery from stock
    In stock shipping costs € 4,90

Product information

Met de Hultafors Talmeter kunt u in verschillende situaties gemakkelijk meten en markeren. Deze witte stootvaste stalen rolbandmaat heeft een schaalverdeling in millimeters en een ABS-kunststof behuizing.

De Talmeter heeft een schaalverdeling voor zowel interne als externe metingen aan de bovenkant en een diameter-schaalverdeling aan de onderkant van het lint. Door het lint om cirkelvormige objecten te leggen meet u eenvoudig de diameter af. Rechte interne maten vanaf 10 cm meten doet u eenvoudig door de uitbreiding uit te schuiven.

De gecombineerde markeer-en meetranden worden gebruikt bij het meten en markeren van lengtes en voor het etsen van cirkels. Dankzij deze functie hebt u geen potlood meer nodig: de sterke automatische vergrendeling houdt de gemeten/ingestelde lengtes op hun plaats, en u brengt uw meting met de etsfunctie over op het materiaal - zonder maten af te lezen!

Specifications

Fabrikantnummer: 359203

Lengte: 3 meter
Breedte: 16 mm
Nauwkeurigheid: klasse II

Functionaliteiten: diametermaat meten, omtrekmaat meten, cirkel etsen, interne maat vanaf 10 cm, externe maat meten, maten etsen.

Extra information

De geschiedenis van de Talmeter
De talmeter is het geesteskind van de Zweedse ingenieur Ture Anders Ljungberg. Tijdens de renovatie van zijn huis, zag hij een aantal technische tekortkomingen in de meetinstrumenten gebruikt door de vakmannen op de werf.

Hij begon te experimenteren en, in 1954, had hij de eerste talmeter ontwikkeld - een compleet nieuw, slim multifunctionele meetinstrument.

Het product kreeg de naam Talmeter naar de initialen van de uitvinder (TAL), samen met de toevoeging van 'meter'. Sindsdien is de Talmeter ontwikkeld en verfijnd en nu is het tijd voor een geheel nieuwe generatie van Hultafors - met verbeterde functionaliteit, gevoeligheid en kwaliteit.

Reviews (1) with an average of 5.0 stars

StarStarStarStarStar

Deze rolmeter sinds kort in bezit, sinds ik deze heb geen andere meter meer gebruikt. Klein, past in handpalm, handig in gebruik, ook voor de tussen maten heel handig de afmeting staat per 10 tal in rood aangegeven. Afmetingen heel duidelijk af te lezen.

Door Serge VdA Van den Abeele op 02 april 2020

Write a review

Also view

Compare
vink_een_product_aan_dat_u_wilt_vergelijken