Stichting Maak-Lab Arnhem

Werkplaats
Address: Spijkerstraat 287
Postal code: 6828 DJ
City: Arnhem
State: Gelderland
Phone: 06 39 42 25 24
E-mail: arnhem@maak-lab.nl
Website: maak-lab.nl

Stichting Maak-Lab in het kort
Wij steunen kinderen en jongeren in hun ontwikkeling door ‘te doen en te creëren’. Iedereen is welkom, wie je ook bent. Geen labels en protocollen, maar veel tijd en aandacht voor de persoon. Wie ben je. Wat kan je en wil je? Jongeren worden bij ons gezien, actief begeleid door Maak-Lab-professionals en creatieve vrijwilligers. We werken aan de ontwikkeling van de jongeren, de organisatie en aan de ontwikkeling van de wereld om ons heen. Nauwe samenwerking met Arnhemse partijen en iets doen voor de stad vinden we belangrijk. 

Waar komen we vandaan
In 2018 begon een groep Arnhemse vrijwilligers met het opzetten van een jongerenwerkplaats. Dromen en doen. Dat was en is het motto. Dankzij de inspiratie en energie van velen, konden we starten met verschillende projecten zoals de Skelterroute in Vrijstaat Thialf, een workshop met ISK-jongeren, een musicalbegeleiding van groep 8 en een bijdrage aan het 'Manifestival', een festival voor en door jongeren uit de regio. Ook startten we met een pop-uplocatie in het Coehoornpark. We hebben nauw samengewerkt met Walhallab Zutphen, diverse lokale partijen, ondernemers, onderwijsinstellingen en zorgpartners. Wat blijkt? Veel kinderen en jongeren vinden hun passie door te creëren en te doen!

De jongeren die we op deze projecten leren kennen, komen van heinde en verre met grote regelmaat terug in onze werkplaats in een voormalige kerk aan de Spijkerstraat 287. Daar hebben we inmiddels een eigen, unieke plek gemaakt. Elke donderdag en vrijdag werken we met jong en oud in de werkplaats, aan de ontwikkeling van onze leerlingen en aan serieuze projecten. Zo geven we met het GreenBase-project vorm aan de Maatschappelijke Diensttijd (MDT). Supergaaf, want in dit project ontwerpen en bouwen we zelf een spannend schoolplein voor OBS De Boomhut!