Leon Mommersteeg

Vormgever in hout
City: Velp
State: Gelderland
Website: mommersteegvormgeving.nl

Sinds 1984 is Leon Mommersteeg werkzaam als freelance ontwerper. Hij werkt regelmatig in teamverband met specialisten uit andere disciplines. Hij is ook gespecialiseerd in Netsuke. Een oude Japanse traditie.

Hij heeft een grote liefde voor Netsuke. Dit is een oude Japanse traditie. Wereldwijd zijn er nog een aantal kunstenaars en ambachtslieden die zich bezighouden met het snijden van netsuke's. Kleine kunstwerkjes die vroeger dienden om het koord van tabakszak, schrijfdoos etc. aan de gordel te bevestigen. Waarom nu nog, terwijl de kimonodracht toch in onbruik is geraakt? Vanwege de maat, de detailering, de prachtige materialen en het meditatieve van het heel precies en nauwkeurig werken.

Hij heeft zoal gewerkt aan grafische en ruimtelijke ontwerpen in opdracht van onder andere: 5-Mei comité Amsterdam, Katholieke Universiteit Nijmegen, Museum für Moderne Kunst/Architekturmuseum Frankfurt, Veluws Museum Harderwijk, Rijksdienst Beeldende Kunst, PTT, Gemeente Harderwijk, Gemeente Bredevoort, Brand & Brand Boeken in Van Abbemuseum Eindhoven, in Gemeentemuseum Arnhem en in Centraal Museum Utrecht, Museum Scheveningen, Nationaal Park de Hoge Veluwe, Milieucentrum De Grote Rivieren Heerewaarden, Rijkswaterstaat, Nuon, stichting Wereldjamboree, Bezoekerscentrum de Pinkenberg Rozendaal, Museum voor Moderne Kunst Arnhem, Museum De Wieger Deurne, Commanderie van St-Jan Nijmegen, Marinemuseum Den Helder, Museum Het Burgerweeshuis Arnhem, Ontwerpburo NEO, Stedelijk Van Abbemuseum Eindhoven, Mariniersmuseum Rotterdam, Gemeente Oude IJsselstreek en diverse kunstenaars, galeries, uitgeverijen en particulieren.