Houtdraaierij Kramer

Houtdraaier
Address: Von Lippe Biesterfeldstraat 13
Postal code: 3523 VA
City: Utrecht
State: Utrecht
Phone: 030-2340610
E-mail: contact@houtdraaierijkramer.nl
Website: houtdraaierijkramer.nl

Sinds 1984 draaien ze hout. Handmatig, in hoge kwaliteit. Maatwerk, naar wens van de klant. Zoals pilaren, tafelpoten, voorzittershamers, balusters, potten, spijlen, schalen, paddestoelen, allerhande ornamenten en nog veel meer, zelfs dirigeerstokjes!

Dat hebben ze in meer dan honderd houtsoorten gedaan, voor een groot deel uit eigen voorraad. Ze doen dat voor heel verschillende klanten zoals restauratoren, particulieren, aannemers, meubelmakers, ontwerpers, overheden en musea.

Ook worden er cursussen gegeven.

Cursus 'Vers hout bewerken, bomen bekijken en bomen tekenen'
Docent: Joost Kramer
Vier zaterdagen van 10.00 tot 17.00: 27 Maart, 10 en 24 April en 8 Mei 2010
Op de Veluwe in het bos tussen Garderen en Putten
€ 300 inc. materialen, koffie en thee.
Alleen lunch zelf meenemen.

Deze vier dagen gaan we aan de slag met scherp gereedschap en verkennen we de binnenkant van de boom. Maken we kennis met de nerf, de richting van het hout. Niet alle richtingen gaan even makkelijk. Als het makkelijk gaat heet dat “met de nerf mee” en wordt het mooi glad. Andere richtingen wordt het minder glad en gaat het moeilijker, dat heet dan “tegen de nerf in”. Met scherp gereedschap merk je het verschil heel snel...

Cursus 'Onder de Thuja':
De cursus vindt plaats van 24 tot 30 juli en van 1 tot 7 augustus in het middeleeuwse kasteeltje van Chemilly, gelegen in een meander van de Saône, Noord-Oost Frankrijk. Voor beide cursussen is vantevoren een opmaatdag in een bos in Nederland waarin we kennis maken met elkaar en de cursus starten.
www.onderdethuja.nl