Lepelfeest 2024

Na succesvolle Lepelfeesten in 2018, 2019, 2021, 2022, 2023 komt er ook een Lepelfeest in 2024; het Nederlandse lepelfestival voor vers hout bewerkers traditiegetrouw in het eerste weekend van september op vrijdag 6, zaterdag 7 & zondag 8 september 2024.

Wederom slaan ze de tenten op in de bosrijke omgeving van het Kuinderbos in de Noordoostpolder en vullen het met een rijk aanbod aan workshops, clinics, demonstraties & presentaties.

Het snijden van lepels is echt geweldig om te doen! Uit een vers geoogst stukje hout maak je met bijl en mes de meest bijzondere lepels. Eetlepels, kooklepels, spatels en een klein lepeltje voor in de suikerpot.
Je leer op Lepelfeest alles over de betoverende wereld van het Ambacht van lepelsnijden.

Tijdens de workshops leer je snijtechnieken met het mes en haktechnieken met de bijl.

En dan begint het!

In een breed aanbod leer je van alles over vormgeving, afwerking, houtsoorten en gereedschappen. Ter plaatse zijn messen en bijlen te koop. Tijdens de workshops kan je gebruik maken van de gereedschappen van de workshopleiders.

Er wordt gewerkt in kleine groepen van maximaal 10 mensen. In de workshops voor beginners (maar zeker ook bij de gevorderde snijders) wordt uitgebreid aandacht besteed aan veiligheid. We werken immers met vlijmscherp gereedschap.

Contact
Address: Hopweg 21
Postal code: 8314 PX
City: Bant