Tormek BGM-100 montageset voor werkbankslijpmachine

Produktnummer: 26444
  • Tormek BGM-100 montageset voor werkbankslijpmachine
  • Tormek BGM-100 montageset voor werkbankslijpmachine
  • Tormek BGM-100 montageset voor werkbankslijpmachine
  • Tormek BGM-100 montageset voor werkbankslijpmachine
€ 84,70 (pro Stück) inkl. MwSt€ 70,00 ohne MwSt
  • Lieferung ab Lager
    Auf lager Versandkosten € 4,90 Kostenlose Abholung in Arnheim

Produktinformationen

Met de werkbankslijpmachine set kunt u de Tormek accessoires ook gebruiken op uw (andere) werkbankslijpmachines. Want welke slijpmachine u ook gebruikt, het moeilijkste van het slijpen van houtdraaigereedschap is altijd om de vorm en de slijphoek nauwkeurig te reproduceren.

Het Tormek hulpstuk kan naast de slijpsteen (dus naast de werkbankslijpmachine) worden geplaatst . Of u kiest ervoor om het hulpstuk vóór de werkbankslijpmachine te plaatsen, door de universele steun in de Tormek basis te draaien kan u op deze wijze de Tormek slijphulpstukken op beide slijpstenen gebruiken.

Met de BGM-100 kunt u nu de volgende Tormek-slijpmallen gebruiken op uw bankslijpmachine: de SVD-186 slijpmal voor gutsen, de SVS-50 multi-slijpmal, de SVD-110 slijpsteun en de TTS-100 hoekinstelmal voor houtdraaibeitels.

In het pakket zijn inbegrepen: een blok om de hoogte in te stellen, hardware, een universele steun, een horizontale basis, voeten voor de basis die u gaat bouwen en uitgebreide instructies. De set kan aan beide kanten van de slijpmachine bevestigd worden.

Tormek gelooft dat het watergekoelde Tormek-systeem bijna elk gereedschap in uw werkplaats beter kan slijpen. Het is echter geen geheim dat als u veel staal moet verwijderen, de eerste vormgeving van houtdraaigereedschap sneller kan op een bankslijpmachine. Tormek weet dat veel houtdraaiers een bankslijpmachine gebruiken voor het eerste ruwe vormgeven.

Met de BGM-100 kunt u tijdens het hele slijpproces gebruikmaken van dezelfde precieze slijpmallen van Tormek. Het is niet langer een kwestie van vallen en opstaan om de juiste vorm te krijgen met de bankslijpmachine. Met de TTS-100 hoekinstelmal voor draaibeitels kunt u eerst van de snellere staalverwijdering op de bankslijp­machine profiteren en het gereedschap met de mal vervolgens met dezelfde instelling overplaatsen naar de watergekoelde slijpsteen en de lederen wetschijf van Tormek, voor het uiteindelijke scherpen en afwerken.

Als u nog geen Tormek-machine heeft dan kunt u toch profiteren van het precieze slijpmalsysteem van Tormek op uw bankslijp­machine en eenvoudig de gewenste vorm en slijphoek creëren op uw bankslijper. Het principe bij het instellen van de vorm en de slijphoek is hetzelfde, onafhankelijk van de machine die u gebruikt. Als u er later voor kiest om een Tormek toe te voegen in uw werkplaats, dan heeft u alvast de bij uw draaigereedschap passende slijpmallen.

Wanneer u geen Tormek machine gebruikt, besteed dan extra aandacht aan de keuze van de juiste slijpschijf. Niet alle slijpschijven zijn geschikt voor het precies scherpen van snijdend gereedschap. De standaard slijpschijven die bij slijpmachines worden geleverd zijn vaak te hard en raken snel verglaasd en vol. Hierdoor vermindert de staalverwijdering en raakt het gereedschap snel oververhit. Versleten korrels moeten weg worden geslepen, zodat er nieuwe tevoorschijn komen. Zo niet, dan zullen de versleten korrels wrijven in plaats van slijpen en dit zorgt voor meer wrijving en hitteontwikkeling. Gebruik een aluminium­oxideschijf met de correcte samenstelling – niet te hard om verglazing te voorkomen en niet te zacht om groeven te voorkomen. Het oppervlak van de schijf moet bovendien fris en schoon blijven. Gebruik de slijpsteenhersteller die door de machineleverancier wordt aanbevolen.

Let op! De set wordt geleverd exclusief Tormek slijphulpstukken.

Anhänge

Eigenschaften

Fabrikantnummer: BGM-100

Let op! De set wordt geleverd exclusief Tormek slijphulpstukken. 

Weitere Informationen

Bekijk hier een demonstratievideo:

Auch ansehen

Kundenmeinung

Baptist nutzt Trusted Shops als unabhängigen Dienstleister zum Einholen von Bewertungen. Trusted Shops hat Maßnahmen ergriffen, um sicherzustellen, dass es sich um echte Bewertungen handelt. Mehr Informationen