Ohishi Toishi Japanse combinatie slijpsteen 205 x 75 x 30 mm korrel 1000/8000

Produktnummer: 12578
  • Ohishi Toishi Japanse combinatie slijpsteen 205 x 75 x 30 mm korrel 1000/8000
€ 99,65 (pro Stück) inkl. MwSt€ 82,36 ohne MwSt
  • Lieferung ab Lager
    Auf LagerVersandkosten € 4,90 Kostenlose Abholung in Arnheim

Produktinformationen

Japanse combinatie slijpsteen van Ohishi Toishi met korrel 1000 en 8000.

Deze wetsteen is 75 mm breed, dit is zeer bruikbaar bij het wetten van brede schaafbeitels en messen. Slijpen gaat snel door de dichtheid en de hardheid van de Ohishi Toishi stenen.

Deze Japanse wetstenen van Ohishi Toishi worden steeds populairder onder de toonaangevende houtbewerkers. Lie Nielsen Toolworks beschrijft deze stenen als: “De beste wetstenen die wij gevonden hebben. Omdat deze stenen snel slijpen en hard genoeg zijn, is een klein beetje water al genoeg om het werk goed te doen.”

Gebruik
Wij adviseren om de steen vóór het eerste gebruik 10 tot 15 minuten onder water te leggen, zodat de steen genoeg water kan absorberen. Daarna is het voldoende om de steen bij gebruik nat te houden. Droogt de steen uit? Herhaal dit dan. 

Bewaren
Bewaar de steen niet in het water. Door de steen continu in water te laten liggen, kan de steen uiteindelijk broos worden en afbrokkelen. 

Korrelgrootte (grit)
De korrelgrootte van Japanse slijpstenen wordt uitgedrukt in een getal. Hoe hoger het getal, hoe fijner de slijpkorrel en hoe scherper het resultaat.

Met welke steen u begint, is afhankelijk van de tijd die u heeft en de staat van het snijdende gereedschap. Als het gereedschap echt bot is of beschadigingen heeft dan kan begonnen worden met een zeer grove steen (220-600) of grijp dan terug naar een diamantsteen of natslijpmachine, vervolgens kan er telkens een stap hoger in korrel gegaan worden.

Bij een minder bot stuk gereedschap kan gestart worden met bijvoorbeeld een 1000 grit steen. In alle gevallen wordt aangeraden te eindigen met een afwerking van ca. 6.000-10.000. Dit is bedoeld om het gereedschap scheermesscherp te krijgen.

Steen vlakken
Een wetsteen, van welke korrel of welk merk dan ook, dient na verloop van tijd gevlakt te worden wanneer deze niet vlak genoeg meer is. De beste manier is op een polijstplaat of onderhoudssteen, omdat deze gecontroleerd vlak zijn. Het kan ook op een andere diamantsteen of met watervast schuurpapier (korrel afhankelijk van de korrel van de steen) dat u op een glasplaat of een vlak stuk mdf bevestigt.

Eigenschaften

Vorm: rechthoekig
Afmetingen: 205 x 75 x 30 mm
Korrel: 1000/8000

Auch ansehen

Kundenmeinung

Baptist nutzt Trusted Shops als unabhängigen Dienstleister zum Einholen von Bewertungen. Trusted Shops hat Maßnahmen ergriffen, um sicherzustellen, dass es sich um echte Bewertungen handelt. Mehr Informationen