Auriou rasp gebogen doorgezet 75 x 20 mm kap 10

Produktnummer: 15435
  • Auriou rasp gebogen doorgezet 75 x 20 mm kap 10
  • Auriou rasp gebogen doorgezet 75 x 20 mm kap 10
  • Auriou rasp gebogen doorgezet 75 x 20 mm kap 10
  • Auriou rasp gebogen doorgezet 75 x 20 mm kap 10
€ 81,70 (pro Stück) inkl. MwSt€ 67,52 ohne MwSt
  • Lieferung ab Lager
    Auf LagerVersandkosten € 4,90 Kostenlose Abholung in Arnheim

Produktinformationen

Auriou raspen en vijlen worden volledig met de hand gekapt en dat leidt tot een kwalitatief top product! En dat merkt u tijdens het werken en ziet u in het eindresultaat!

Deze gebogen rasp heeft een kort blad waarmee u eenvoudig kunt raspen op kleine werkstukken. De rasp is doorgezet aan de zijkant, zodat u het hout ook in de hoeken goed kunt raspen.

Het blad is 4 mm dik aan de handvat zijde, maar wordt smaller (2 mm) aan het uiteinde. De rasp is voorzien van een fijne kap (kap 10).

De rasp is voorzien van een walnoten handvat.

Anhänge

Eigenschaften

Lengte: 75 mm
Breedte: 20 mm
Dikte: 4 mm
Kap: 10, fijn
Materiaal handvat: walnoot

Weitere Informationen

Auriou raspen
Auriou raspen behoren bij de top van de wereld als het over raspen gaat. Ze zijn dan ook zeer gewaardeerd door vakmensen en gedreven amateurbeoefenaars van houtbewerking zoals beeldhouwers, mallenmakers voor bijvoorbeeld schoenen of hoeden, en meubelmakers. In feite door allen die veel met gebogen vormen werken.

Productie
Tot ongeveer 1850 werden alle raspen met de hand gemaakt. Deze handmatige vervaardiging is theoretisch gezien geen ingewikkeld werk. In de praktijk vraagt het echter enige jaren training om een hoge graad van vakbekwaamheid te bereiken. Door de opkomst van computergestuurde freesmachines is het gebruik en de vervaardiging van de handgekapte rasp grotendeels verdwenen. Daarmee ook de variatie in de vele raspmodellen, want alleen de handmatige vervaardiging kan daar goed op inspelen. Auriou is een van de laatste bedrijven die nog raspen met de hand maken en wellicht het beste. Het handmatig inslaan van de rasptandjes neemt bij een fijne Auriou rasp zo'n anderhalf uur in beslag.

Waarom worden Auriou raspen zo gewaardeerd?
Auriou raspen worden al sinds 1856 van speciaal gesmeed metaal vervaardigd, waardoor ze langer meegaan dan standaard raspen. Ze worden bovendien in verschillende fijnheden gekapt en dit kappen van de scherpe tandjes, wordt met de hand gedaan. Iedere steek vraagt om een ander steekijzer en een ander hamergewicht. Door het handmatig kappen krijgt de kap van de rasp een onregelmatig patroon dat, in tegenstelling tot machinaal gekapte raspen, geen sporen in het houtoppervlak achter laat. Het houtoppervlak ziet er na het raspen met een Auriou rasp dan ook eerder uit alsof het geschuurd is dan geraspt. Een Auriou rasp zorgt niet alleen voor een glad eindresultaat maar werkt ook snel. De onregelmatige kap zorgt ervoor dat het raspmeel zeer snel gelost wordt waardoor de volledige raspcapaciteit altijd beschikbaar is. Ideaal bij het raspen van grote hoeveelheden! Er is soms discussie over hoe u de raspen het beste kunt gebruiken, duwend of trekkend, maar in de praktijk maakt dat weinig uit. Hoe u de Auriou rasp ook gebruikt, u heeft altijd snel een geweldig resultaat.

De fijnheid van Auriou raspen wordt met een getal uitgedrukt. P-15 is in de reeks heel fijn en P- 9 gemiddeld. De gemiddelde fijnheid komt overeen met die van de meeste standaardraspen. Auriou raspen zijn er in diverse modellen en maten. Vooral de kabinetrapsen blijken zeer in trek. Zoals bij alle raspen is het ook bij Auriou raspen van belang om er voor te zorgen dat ze niet gaan roesten. Onderhoud en zorgvuldig opbergen, dus gescheiden van andere stalen gereedschappen en niet in vochtige ruimtes, is daarom van groot belang.

Auch ansehen

Kundenmeinung

Baptist nutzt Trusted Shops als unabhängigen Dienstleister zum Einholen von Bewertungen. Trusted Shops hat Maßnahmen ergriffen, um sicherzustellen, dass es sich um echte Bewertungen handelt. Mehr Informationen