Open Dag Hout 2008

Op zondag 2 november zal in De Flint in Amersfoort Open Dag Hout 2008 plaatsvinden!
Passie voor Hout: Open Dag Hout voor de 32e keer
 
De Open Dag Hout is een themadag waarbij Hout centraal staat. Het evenement wordt steeds in een andere plaats in Nederland gehouden, om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met alles wat je van hout kunt maken. Het is altijd een gezellige, veelzijdige en inspirerende dag.
 
U staat een heel gevarieerd aanbod te wachten. Zo maakt hij kennis met ambachtslieden, kunstenaars en hobbyisten, die met liefde hun houten producten tonen en hierover uitleg geven. Voorbeelden hiervan zijn sieraden, kano's, muziekinstrumenten, modelbouwwerken, hoeden, meubels, beelden, schalen en vele andere gebruik- en siervoorwerpen. Er zijn demonstraties houtbewerking en je kunt voorlichting krijgen over houtsoorten en bosbeheer. Verder kun je informatie krijgen over cursussen houtbewerking en worden er boeken en houtmonsters aangeboden, om nog maar een paar dingen te noemen. In totaal wordt de dag verzorgt door 80 tot 100 exposanten uit binnen- en buitenland. Wat deze mensen bindt is hun liefde voor het hout. Hout is namelijk een heerlijk en veelzijdig materiaal. De verschillende houtsoorten hebben elk hun eigen kleur en uitstraling.
 
Wanneer u zo enthousiast bent dat u zelf aan de slag wilt gaan, dan kunt u ook prima terecht op deze dag. Er zijn deelnemers die hout en gereedschappen verkopen. Ook wordt er dit jaar een workshop slijpen gegeven. Het is een dag voor jong en oud. Jong geleerd is tenslotte oud gedaan. Daarom is er voor de kinderen een timmerhoek ingericht waar naar hartenlust kan worden getimmerd. Ook dit jaar is de bekende professionele klusser Dennis Mulder de hele dag aanwezig om de kinderen hierbij te begeleiden. Kortom, voldoende redenen om een kijkje te gaan nemen op de Open Dag Hout.
 
Kortom deze Open Dag Hout kunt u niet ongemerkt voorbij laten gaan!
 
Openingstijd:
10.00-17.00 uur

 

 
Entree:
Volwassenen: € 5,-
65+: € 3,50
Kinderen 2-12 jaar: € 2,-
 
Theater en Stadshal De Flint
Coninckstraat 60
3811 WK Amersfoort

Contact
Adres: Secretariaat Open Dag Hout, Postbus 30280
Postcode: 1303 AG
Plaats: Almere

Bezoek de website!
Stuur een e-mail!