Houthakkersfeest Lage Vuursche 2018

Op 18 en 19 augustus 2018 zal in de Kuil van Drakensteyn de 32ste editie van het Houthakkersfeest worden gehouden. Het Nederlands Kampioenschap Sculptuurzagen is een vast 2-daags onderdeel van dit evenement. Nieuw dit jaar is dat de bosarbeid wedstrijden (hakken, zagen, klimmen, enz.) nu op beide dagen plaatsvinden. Van de landelijke onderlinge wedstrijden van het opleidingsbedrijf Helicon zal in de Lage Vuursche om de finale gestreden worden.

Naast de competities is er voor iedereen én de hele dag door van alles te beleven. Op verzoek van veel vaste bezoekers is de Jack Russel racebaan terug. Deze keer mag u uw hond meenemen om deze snelle terriërs uit te dagen. Verder zijn er demonstraties met reddingshonden en roofvogels.

Er is een informatie en hobby markt waarbij bijvoorbeeld handboogschieten  geprobeerd kan worden. U vindt allerlei instanties en bedrijven die informatie geven over hun relatie met de natuur en het bos. Daarnaast is er een breed aanbod in natuur, hout en hobby producten.   

Voor de kinderen wordt een compleet speelpark ingericht waarin ze zich uren kunnen vermaken. Het evenement wordt aangevuld met een gezellig horecaplein met foodtrucks en een ruim aanbod aan lekkere hapjes en drankjes.  De muzikale afronding wordt verzorgd door bandjes, koren, doedelzakspelers en line-dancing. Het Houthakkersfeest is op beide gratis toegankelijk vanaf 10.00 uur, er is ruim voldoende parkeergelegenheid rond het evenement terrein.

Het Houthakkersfeest:
Dit jaar wordt de 32ste editie van het Houthakkersfeest georganiseerd en daarmee is dit evenement een vast onderdeel geworden in de kalender van zomer activiteiten in de regio Baarn en Soest. Het evenement is ooit begonnen als een gezellig feestje in de oude dorpskern van Lage Vuursche. Daarbij is altijd uitgegaan van de doelstelling dat het feest een speelse verbinding wil leggen tussen publiek en het bos. Met het uitbreiden van de bosarbeid wedstrijden en houtsculptuur zagen heeft het Houtakkersfeest nu landelijke bekendheid met jaarlijks rond 20.000 bezoekers. De unieke locatie in het recreatiegebied De kuil van Drakensteyn geeft deze 2 dagen een extra dimensie; sfeervol recreëren en midden in het bos en in de buurt van het kasteel Drakensteyn.

Het houthakkersfeest wordt georganiseerd door Stichting Houthakkersfeest Lage Vuursche in samenwerking met Staatsbosbeheer en met financiële hulp van een aantal sponsoren.

Contact
Plaats: Lage Vuursche

Website houthakkersfeest