Expositie 'Knappe Kistjes en Donderse Doosjes'

Wie zich wel eens nader verdiept heeft in houtbewerken, zal het fenomeen ‘houten kistjes’ maken niet ontgaan zijn. Deze kistjes (en doosjes) ter grootte van maximaal een flinke schoenendoos voor maat 46, worden niet altijd gemaakt om rondslingerende zaken in op te bergen, maar zijn vaak ook een oefening ter voorbereiding van een groter project of zelfs een proeve van bekwaamheid op het gebied van meubelmaken en het construeren van geraffineerde houtverbindingen. Vaak met een verbluffend resultaat, zowel wat technische bekwaamheid en oog voor detail als vormgeving betreft. Zo zijn er kistjes met geheime ruimten voor sieraden, kistjes die opgevouwen een lessenaar zijn, kistjes die door hun vormgeving fascineren…
 
Baptist voor Houtbewerkers zou wel eens willen weten wie in Nederland de mooiste kistjes bouwt. Daarom zijn kistjesbouwers, zowel gepassioneerde professionals als hobbyisten, uitgenodigd om aan de wedstrijd ‘Knappe Kistjes en Donderse Doosjes’ deel te nemen. 31 gepassioneerde professionals en hobbyisten zijn op deze uitnodiging ingegaan, wat heeft geresulteerd in een collectie van 46 unieke kistjes!
 

De inzendingen hebben ons zeer verrast. De kwaliteit en vooral originaliteit van de kistjes is zeer hoog, wat heeft geleid tot een zeer uiteenlopende collectie. Sommige kistje verrassen door hun vorm, andere door de uitmuntende afwerking, bijvoorbeeld een kistje dat 'Hakido geschuurd' is of een kistje dat is afgewerkt met Japans lakwerk met behulp van de eeuwenoude Urushitechniek.

De unieke collectie is van zaterdag 6 t/m zaterdag 27 september tijdens winkelopeningstijden te bezichtigen bij Baptist Gebouwbeslag én 24 uur per dag in de etalage!

Voorafgaand aan de expositie worden de prijswinnaars bekend gemaakt door onze deskundige jury, Alexander van den Hoven, edelsmid en juwelier te Arnhem (www.advh.nl),

Hennie Baptist (echtgenote van) en Carel Lanters, beeldend kunstenaar en docent ArtEZ (www.artez.nl).

De winnaars zijn bekend!
 
Professioneel, massief hout: Annette Koehnen
 
Professioneel, hout met andere materialen: Alex Thoma
 
Niet-professioneel, massief hout: Bas Hemmen
 
Niet-professioneel, hout met andere materialen: Rob de Jong & Marina Kirilovs-Koratkaja
 
Niet-professioneel, met de WoodRat: Harry van Zomeren
 
Zij hebben zondag 7 september j.l. een waardebon t.w.v. € 150,- ontvangen van Pierre Baptist.
 
En inmiddels is de publieksprijs bekend! De gehele duur van de expositie hebben de bezoekers kunnen stemmen op zijn of haar winnaar. Diegene met de meeste stemmen is de publiekswinnaar geworden en ontvangt een cadeaubon t.w.v. € 150,-!
 
Publiekswinnaar: Theo Kobald
 
Ook is er een cadeaubon (€ 100,-) verloot onder één van de bezoekers, dat is geworden dhr. P.J.H. Heuts uit Alphen aan de Rijn. Gefeliciteerd!
 
Exposanten:
 
Robert Smit, Theo Kobald, Markus Bleeker, Jan van Tiggelen, Annette Koehnen, Bert Aalbers, Arno Kalfsvel, Otto Koedijk, Jeroen Boskma, Arne Oostveen, Peter van de Waal, Sergej Kirilov, Willem van der Hulst (afgemeld), Mireille Woortman (afgemeld), Jaro Müller, Alex Thoma, Bob Wiering (afgemeld), Helmut Kossfeld, Annita Wilschut, Peter Pellis, Rob Alferink, Kees Vermaak, Jan van der Meer, Bob Clappers, Jan Siemelink, Allen Barrett, Bas Hemmen, Annet Burger (afgemeld), Rob de Jong, Harry van Zomeren, Barbara de Nooijer, Willem Westerwoudt en Jaap Stammis.

Contact
Telefoon: 026 4459038
Adres: Koningsplein 13
Postcode: 6811 BV
Plaats: Arnhem