Osmo decorwas 3137 125 ml kersen

article number: 23072
  • Osmo decorwas 3137 125 ml kersen
  • Osmo decorwas 3137 125 ml kersen
€ 19,95 (per piece) incl. VAT€ 16,49 excl. VAT
  • Delivery from stock
    In stock Shipping costs € 4,90 Or free pickup in Arnhem

Product information

Osmo Decorwas is geschikt voor de bescherming en decoratieve veredeling van het hout binnenshuis: zoals bijvoorbeeld lambrisering, lijstwerk, balken en deuren. Het is ook geschikt voor verlijmd hout, spaanplaat en MDF. Ideaal als gekleurde grondlaag voor een houten vloer en om houten oppervlakken te kleuren. Osmo Decorwas wordt ook aanbevolen voor meubels en kinderspeelgoed.

- Eenvoudig in gebruik
- Openporig en verzorgt het hout
- Slijtvast en vuilafstotend, ongevoelig voor huishoudschemicaliën
- Speeksel- en zweetbestendig, geschikt voor kinderspeelgoed

Complete afwerking in 1 – 2 dagen, 1 – 2 olielagen
1. Eerste olielaag op het ruwe, geschuurde hout (ca. 35ml/m2) 
2. Aanbrengfouten“ kunnen tot 30 minuten na het aanbrengen op het natte oppervlak worden bijgewerkt. 
3. Droging in ca. 12 uur (bij 23 °C/50 % rel. Luchtvochtigheid). Bij lagere temperaturen of een hogere luchtvochtigheid duurt het drogen langer. Voor een goede ventilatie moet te allen tijde worden gezorgd. 
4. Licht gekleurd beitseffect: Binnen 20 minuten na het aanbrengen van de eerste laag met een doek of witte pad in de houtnerfrichting uitpoetsen. 

Intensief: Als een intensieve kleurintensiteit gewenst is, het proces herhalen (maximaal 2 olielagen aanbrengen). Dit geldt alleen voor intensieve kleurtonen. Als gekleurde grondlaag voor vloeren: droging in ca. 24 uur (in plaats van de eerder genoemde (punt 3) 12 uur). Tweede olielaag met een kleurloze hardwaxolie (ca. 35ml/m2). Droging in ca. 8 – 10 uur; zie punt 3. Op vloeren met een witte basis wordt als toplaag de witte Osmo hardwaxolie (3040) aanbevolen.

Tip! Breng de decorwas kersen aan met een vloerborstel op bijvoorbeeld grenenhout, dan krijgt u een gelijkmatig donker en warm oppervlak.

Aanbevolen voor de volgende houtsoorten: Esdoorn, Berk, Perelaar, Beuk, Eik, Els, Es, Spa/Zilverden, Jarrah (Australische), Grove den, Kurk, Lariks, OSB, Rigida-pijn, Robinia, Olm

Ook mogelijk voor: Acacia, Eik (gerookt), Eucalyptus, Kempas, Kerselaar, Olijfboom, Teakhout, Tigerwood, Walnoot

Attachments

Specifications

Inhoud: 125 ml in blik
Kleur: kersen

Let op! Probeer altijd eerst uit op een proefstuk.

Also view

Reviews

Baptist uses Trusted Shops as an independent service provider for obtaining reviews. Trusted Shops has taken steps to ensure that these are genuine reviews. More information