Rustins french polish 300 ml

article number: 17066
  • Rustins french polish 300 ml
€ 13,75 (per tube) incl. VAT€ 11,36 excl. VAT
  • Delivery from stock
    In stockShipping costs € 4,90 Or free pickup in Arnhem

Product information

Politoer is een mengsel van schellak en alcohol. Sinds twee eeuwen is men bekend met de werking van schellak. Het zorgt voor een bijzonder fraaie afwerking van houtsoorten, zoals bijvoorbeeld mahonie, maar geeft weinig bescherming. Er is vrijwel geen ander product waarbij de tekening van bepaalde houtsoorten zo goed tot zijn recht komt als bij politoer. Voor men begint met politoeren is het belangrijk dat het oppervlak goed schoon en glad is. Wanneer er oneffenheden zijn, dient dit met puimsteenpoeder opgevuld te worden.

Het beste is om de politoer daarna met een zachte linnen doek en politoerkatoen op het hout aan te brengen. Zorg ervoor dat de laag politoer heel dun blijft. Wrijf de politoer goed uit en beweeg de doek in cirkel- of achtvormige bewegingen. Wacht ongeveer twintig minuten voor het opbrengen van de volgende laag. Voor een perfect resultaat dient u na 24 uur het houtoppervlak met een zachte doek en een beetje spiritus te behandelen. Dit noemt men uitklaren. Hierdoor ontstaat er een glanzend oppervlak! Er moet wel bijgezegd worden dat politoeren niet door een gebruiksaanwijzing te leren is, door oefening zal de techniek aangeleerd moeten worden.

Attachments

Specifications

Inhoud: 300 ml in fles

Extra information

Schellak Herkomst
Schellak is een natuurhars, dat aan bepaalde planten ontstaat door inwerking van een dier, in dit geval de lakschildluis welke voornamelijk voorkomt in de Molukken, India, Siam en Sumatra. De luis leeft op de jonge twijgen van verschillende croton- en ficussoorten en andere bomen.

Kenmerken - eigenschappen
- dunne, oranje-gele tot bruinrode broze schilfertjes of plaatjes
- reuk en smaakloos
- volledig oplosbaar in amylalcohol, aceton, methanol, en warme ethanol
- smeltpunt: 115º tot 120º
- uit: Wegwijs in Natuurlijke Verfgrondstoffen van Lea Cruypelans en Peter Malaise

Also view

Reviews

Baptist uses Trusted Shops as an independent service provider for obtaining reviews. Trusted Shops has taken steps to ensure that these are genuine reviews. More information