Rustins Danish Oil 500 ml

article number: 17057
  • Rustins Danish Oil 500 ml
  • Rustins Danish Oil 500 ml
€ 14,90 (per bottle) incl. VAT€ 12,31 excl. VAT
  • Currently out of stock
    Not in stock, ask for the delivery time Shipping costs € 4,90 Or free pickup in Arnhem

Product information

Schudden voor gebruik! Danish Oil is een houtolie gemaakt van meerdere speciale ingrediënten, waaronder tungolie. Wanneer de olie droog is, is het hard, duurzaam én overschilderbaar. Maar ook met alleen Danish Oil is het hout mooi afgewerkt! Het hout krijgt een neutrale lichte glans en is geschikt voor elke houtsoort. Doordat de olie diep in het hout trekt beschermt deze het hout erg goed. Hierdoor is Danish Oil zowel voor binnen als buiten te gebruiken. Maak eerst het houten oppervlak goed schoon en glad. Met een zachte doek of kwast brengt u daarna een dunne laag Danish Oil aan. Laat dit drogen.

U bereikt het mooiste resultaat wanneer u ongeveer drie lagen aanbrengt. De eerste laag dringt diep in het hout als u hiervoor de olie verdunt met terpentijn in de verhouding 1:1. De volgende lagen onverdund.

Voor binnenwerk is het belangrijk om het oppervlak ongeveer 10 minuten na de bewerking af te nemen met een doek. Dan heeft u de mooiste glans, het gladste oppervlak en zal uw object (binnen of buiten) er lang goed uitzien. Gemiddeld kan na 3 uur een nieuwe laag worden aangebracht. Na gemiddeld 1 uur droogtijd is het hout stofdroog. Dit hangt onder andere af van de temperatuur.

Gebruikte doeken buiten uithangen en laten drogen. Met dit blik Danish Oil van 500 ml kunt u één laag van ongeveer 6 á 7 vierkante meter bestrijken.

Danish Oil is geschikt voor alle houtsoorten. Lees voor gebruik de instructies op de verpakking.

Tip! Test de olie eerst op een proefstuk voor gebruik op het daadwerkelijke oppervlak. Ook transparant of kleurloos geeft een andere tint aan het hout.

Attachments

Specifications

Inhoud: 500 ml in blik

Geschikt voor: binnen & buiten

Tip! Test de olie eerst op een proefstuk voor gebruik op het daadwerkelijke oppervlak. Ook transparant of kleurloos geeft een andere tint aan het hout.

Also view

Reviews

Baptist uses Trusted Shops as an independent service provider for obtaining reviews. Trusted Shops has taken steps to ensure that these are genuine reviews. More information