Odie's Oil dark 266 ml

article number: 12189
  • Odie's Oil dark 266 ml
€ 79,70 (per piece) incl. VAT€ 65,87 excl. VAT
  • Delivery from stock
    In stock Shipping costs € 4,90 Or free pickup in Arnhem

Product information

De Odie's Oil dark is het kernproduct van Odie's Oil. De olie is geschikt voor grote en kleine projecten en ideaal voor bijvoorbeeld deuren, vloeren, meubels, schalen, speelgoed, etc. De olie is geschikt om zowel buiten als binnen te gebruiken. In vergelijking met bijvoorbeeld Danish Oil geeft deze olie een meer glimmend effect en een duidelijk betere bescherming aan uw werkstuk.

U heeft slechts één laag nodig voor een effectief resultaat. U kunt meerdere lagen aanbrengen voor een hogere glans, maar voor de effectiviteit van dit product is één laag voldoende.

De dark olie geeft een warm donker en amber achtig effect. Na verloop van tijd en door blootstelling aan UV-licht wordt de kleur geleidelijk donkerder.

Producten van Odie's Oil zijn 100% natuurlijk, vrij van oplosmiddelen, niet giftig en voedselveilig. U kunt deze natuurlijke olie dus ook gebruiken voor uw keukenblad of snijplank.

Toepassing:
- Schuur het oppervlak van uw werkstuk licht op (een hogere korrel zorgt voor een glanzender eindresultaat).
- Roer de olie voor gebruik goed door.
- Voor het aanbrengen van de olie kunt u het best een 'non-woven schuurpad' gebruiken met een korrel die net wat hoger is dan waarmee u uw werkstuk heeft geschuurd.
- Wacht 40 minuten tot 3 uur, afhankelijk van de olie en het oppervlak, tot de olie goed is ingetrokken maar nog niet is opgedroogd.
- Haal alle losse olie die nog op uw werkstuk ligt weg met een schone katoenen doek totdat alle losliggende olie weg is. Ga door tot er geen olie meer achter blijft op de katoenen doek.
- Het oppervlak is na 24 uur bruikbaar en kan na 3 tot 5 dagen blootgesteld worden aan vloeistoffen.
- Eén laag is voldoende, wilt u toch een tweede laag aanbrengen, doe dit dan na 24 uur.

Tip! Deze olie is speciaal ontwikkeld voor hout. De diepe donkere kleur brengt het contrast in het hout goed naar voren.

Specifications

Fabrikantnummer: DARK9OZ

Inhoud: 266 ml

Capaciteit: 25-40 m²

Toepassing: universeel
Geschikt voor:
 binnen & buiten

Extra information

Odie's Oil Universal Finish aanbrengen:

Hoe veel olie moet u gebruiken?

Also view

Reviews

Baptist uses Trusted Shops as an independent service provider for obtaining reviews. Trusted Shops has taken steps to ensure that these are genuine reviews. More information