Proxxon LHW haakse slijper

article number: 9011018
  • Proxxon LHW haakse slijper
  • Proxxon LHW haakse slijper
  • Proxxon LHW haakse slijper
  • Proxxon LHW haakse slijper
  • Proxxon LHW haakse slijper
€ 109,00 (per piece) incl. VAT€ 90,08 excl. VAT
  • Delivery from stock
    In stock shipping costs € 4,90

Product information

Met de Proxxon langehals-haakse slijpmachine kunt u staal, non-ferro metaal, glas, keramiek, zachte houtsoorten en kunststof bewerken.

U kunt deze haakse slijper gebruiken voor het doorslijpen, ontbramen, slijpen, fijnslijpen, polijsten, fijnpolijsten en modelleren van bijvoorbeeld zacht hout. De haakse slijper is voorzien van een speciale uitgebalanceerde sterke motor, is stil en heeft een lange levensduur. De behuizing is uit glasvezelversterkt polyamid.

De Proxxon haakse slijpmachine wordt geleverd met een slijpschijf uit edelkorund (korrel 60), een lamellenslijper (korrel 100), een doorslijpschijf (vezelversterkt) in een stevige Proxxon koffer.

Specifications

Fabrikantnummer: 28547

Opgenomen vermogen: 100 Watt
Spanning: 220-240 Volt
Toerental: 13.000 toeren/min
Schijven: Ø 50 mm
Asgat: Ø 10 mm
Lengte: 270 mm
Gewicht: 550 gram

Nalooptijd onder 1 seconde
Isolatiebescherming volgens klasse 2

Extra information

Let op! Proxxon electro fijnmechanisch gereedschap wordt veel gebruikt in de modelbouw en voor fijnere bewerkingen. Het elektrische gereedschap is niet gemaakt voor zware bewerkingen. Gaat u toch een bewerking uitvoeren op hard hout of een ander hard materiaal, werk dan altijd licht en pas de bewerkingstijd aan op het materiaal waarmee u werkt. Vuistregel: Hoe harder het materiaal, des te korter (minder dan 10 minuten) kunt u achtereen met het apparaat werken.

Bij normaal gebruik (geen zware bewerkingen) raden wij aan de Proxxon slijpmachine maximaal 10 minuten achter elkaar werkend te gebruiken. Pauze tussen bewerkingen is afhankelijk van afkoeling van het elektrische apparaat.

Over gebruik van Saburr Tooth schijven
Saburr Tooth schijven met een diameter van 50 mm zijn geschikt (passend) voor de Proxxon LHW. Wij raden zelf aan alleen de fijnere gele schijf te gebruiken en de groene Saburr Tooth schijf alleen voorzichtig (bewerkingstijd minder dan 10 minuten) te gebruiken.

De oranje Saburr Tooth schijf raden wij af. De oranje Saburr Tooth schijf is voor het uitvoeren van grovere bewerkingen, waarbij u doorgaans meer kracht moet uitoefenen. De Proxxon haakse slijper is daar niet voor gemaakt. Gaat u toch wel aan de slag met een grovere schijf, pas dan de gebruikstijd hierop aan! Zo voorkomt u dat de machine oververhit raakt en houdt u uw Proxxon apparaat goed.

Also view

Reviews

Baptist maakt gebruik van Trusted Shops als een onafhankelijke dienstverlener voor het verkrijgen van beoordelingen. Trusted Shops heeft maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat het om echte beoordelingen gaat. More information