Foredom stiftrasp cylinder grof Ø 8 mm

article number: 20774
  • Foredom stiftrasp cylinder grof Ø 8 mm
  • Foredom stiftrasp cylinder grof Ø 8 mm
  • Foredom stiftrasp cylinder grof Ø 8 mm
of € 32,05 voor € 25,90 (per piece) incl. VAT € 21,40 excl. VAT
  • Delivery from stock
    Delivery from stock, 1-2 days shipping costs € 4,90
  • Deal until 31-12-2021

Product information

De unieke raspstiften met hun speciale structuur geven een perfect en precies resultaat. De raspen zijn verkrijgbaar in een grove en een fijne uitvoering. Op de afbeelding (foto 3) kunt u zien hoe u bijvoorbeeld een verenstructuur kunt aanbrengen; wanneer deze geschilderd is, kunt u het vogeltje levensecht laten lijken.
 
De stiftraspen zijn te gebruiken voor het bewerken van hout, kunststof, fiberglass en hard rubber. Het maximale toerental voor deze stiftraspen is 25.000 rotaties per minuut.

Specifications

Aanbieding geldt zo lang de voorraad strekt!

Vorm: cilinder
Gradatie: grof
Diameter kop: Ø 8 mm
Lengte kop: 13 mm

Schacht: Ø 3,2 mm
Max. toerental: 25.000 rpm

Extra information

Foredom enSaburr-Tooth producten
De door ons verkochte Foredom en Saburr-Tooth producten zijn tungsten carbide producten. Dat is de engelse naam voor wat wij kennen als wolfraamcarbide oftewel widia. Widia is een duitse afleiding van het begrip ‘wie diamant’ wat vrij vertaald in het Nederlands betekent: zo hard als diamant.

Widia is een mengkristal, een keramische stof ontstaan uit wolfraam en koolstof. Het staat bekend om zijn zeer grote hardheid die nog eens toeneemt door het te sinteren, en je vindt het dan ook onder andere op boorkoppen van tunnelboren.

Foredom en Saburr-Tooth maken niet alleen gebruik van de extreem harde eigenschappen van dit materiaal, ze combineren het ook met een uitgekiende vorm. Hun gereedschappen kenmerken zich dan ook door de uit stekende puntjes op het oppervlakte van de diverse raspvormen. Foredom heeft zich daarbij vooral gespecialiseerd in de kleine maten. Deze uit stekende puntjes zijn rond en conisch van vorm. Ze lopen dus rond naar een punt toe. Het effect hiervan is dat het materiaal dat met hoge snelheid word los geraspt vrijwel niet vast kan gaan zitten aan de raspvormen, omdat ze nergens achter kunnen haken. Bij raspen gebeurt dat juist heel makkelijk omdat er door het kappen van de rasppuntjes een soort schepje ontstaat waar het materiaal in achter blijft waardoor de rasp ‘verstopt’ raakt en je deze steeds weer moet schoonmaken met een vijlenborstel. Dit alles is vrijwel niet nodig bij de Saburr-Tooth en Foredom carbide producten.

Foredom en Saburr-Tooth carbide producten zijn dan ook gereedschappen die je kunt gebruiken voor het ‘hoge snelheid raspen’. Ze worden gebruikt in combinatie met een haakse slijper of een flexibele as op snelle motor zoals bijvoorbeeld de Kress freesmotor. De verschillende gereedschappen zijn verkrijgbaar in uiteenlopende vormen en groottes zodat er vrijwel altijd een bij is die past bij de beoogde vorm die men in het hout wil maken.

Dit is wel ongeveer het meest ideale sculptuurgereedschap om, met in verhouding weinig inspanning, grote vormen in hout te maken waarbij je dichtbij een glad eindresultaat uitkomt en met het juiste product, de juiste raspvorm, heel gedetailleerd kunt werken. Houdt er wel rekening mee dat je in korte tijd veel rasp-afval produceert, dus dit is echt een werk voor buiten of in een speciale werkruimte.

Reviews

Be the first to write a review!

Write a review

Also view

Flexibele as met houder 1350 mm

Flexibele as met houder 1350 mm

article number: 25400
€ 86,90 incl. VAT € 71,82 excl. VAT
Delivery from stock, 1-2 days
Rondborstel gegolfd staaldraad 70 x 10 mm
€ 6,40 incl. VAT € 5,29 excl. VAT
Delivery from stock, 1-2 days
Compare
vink_een_product_aan_dat_u_wilt_vergelijken