Dictator Junior 160 duwende deuropvanger rvs

article number: 2554263
  • Dictator Junior 160 duwende deuropvanger rvs
  • Dictator Junior 160 duwende deuropvanger rvs
€ 75,40 (per piece) incl. VAT € 62,31 excl. VAT
  • Delivery from stock
    In stock shipping costs € 4,90

Product information

De Junior variant van Dictator is geschikt voor kleine deurtjes en laadjes.

De Dictator deuropvanger vangt dichtslaande deurtjes of schuifladen geruisloos op en houden deze stevig gesloten. Het deuropvangertje type Junior voorkomt het hard dichtvallen van hordeuren, deurtjes in meubelen, kleppen of schuiflaadjes. Het apparaat dempt de sluitbeweging tot op de laatste centimeters zacht af. Hierdoor is het apparaat met name geschikt voor schuifladen, die stootvrij gesloten dienen te worden. Het object wordt zacht dichtgetrokken en zeker dicht gehouden.

De Junior onderscheidt zich door zijn kleine afmetingen. Dit maakt het mogelijk het apparaatje te monteren op plaatsen waar weinig ruimte aanwezig is. Verder heeft de Junior als groot voordeel dat het apparaat zowel op ‘druk’ (type 160) als op
‘trek’ (type 140) te leveren is, zonder dat hierbij de afmeting van de behuizing verandert. De Junior is geheel vervaardigd uit
roestvast staal en daarom voor de meest uiteenlopende toepassingsgebieden geschikt.

Bij de duwende uitvoering (type 160) zit de naar beneden geklapte rolbeugel op de open of bevestigingszijde en bij de trekkende uitvoering (type 140) op de gesloten zijde van de behuizing. Deze uitvoering wordt bijvoorbeeld toegepast wanneer het deuropvangertje aan de achterkant van een schuiflade is gemonteerd en de haak achter tegen de wand.

Specifications

Fabrikantnummer: 1392000

Geschikt voor: terugliggende stompe deuren (met kozijn) en binnenzijde opdekkdeuren
Werkingsgraad: van 0° tot ca. 10° openingshoek
Sluitkracht: 13 N
Dempingvloeistof: temperatuurongevoelige siliconenolie
Materiaal: roestvast staal

Extra information

Montage
Bevestig de Junior met 4 schroeven loodrecht op het op te vangen object. Bij draaiende delen moet er rekening mee worden gehouden dat hoe verder het apparaat van het scharnier wordt gemonteerd, hoe later het opvangen plaats vindt en hoe meer kracht nodig is bij het openen. Bij een duwende montage (160) dient de Junior na montage ca. 1 mm. boven de bovenkant van het object uit te steken, zodat bij het omklappen van de rolbeugel deze op de stalen lipjes en niet op de bovenkant van het object aanslaat.

Hierna wordt de vanghaak loodrecht in een lijn boven het apparaat gemonteerd, zodanig dat de bovenkant van het rolletje bij omgeklapte rolbeugel net even de onderkant van de voorste lip van de haak raakt. Bij trekkende montage (140) wordt eerst de haak gemonteerd. De Junior komt dan loodrecht in een lijn onder de haak, ook weer zodanig dat bij omgeklapte rolbeugel de bovenkant van het rolletje net even de onderkant van de voorste lip van de haak raakt. Als de haak ten opzichte van het apparaat te hoog is gemonteerd, zal bij het omklappen de rolbeugel niet ver genoeg naar beneden gedrukt worden, (niet ver genoeg door het dode punt) zodat deze bij iedere beweging of zelfs direct uit zichzelf omhoog klapt. Let op! Alleen horizontaal monteren als voor de werking de remming van minder belang is.

Reviews

Be the first to write a review!

Write a review

Also view

Compare
vink_een_product_aan_dat_u_wilt_vergelijken