• Order < 16:00h, we ship the same day
  • Shop online or visit our store in Arnhem
  • Need help? Call or email our experts!

Kirschen korte steekbeitelset, 4-delig

article number: 21849
  • Kirschen korte steekbeitelset, 4-delig
€ 85,65 (per piece) incl. VAT € 70,79 excl. VAT
  • Delivery from stock
    Delivery from stock, 1-2 days shipping costs € 4,90

Product information

Met deze set koopt u vier korte steekbeitels waarmee u in de praktijk goed mee uit de voeten kan. Niet alleen de kwaliteit van het staal van de beitels staat borg voor een lange levensduur, maar ook de houten heften. 
 
De set bevat de volgende steekbeitels: 6, 12, 20 en 26 mm breed. De beitels zijn voorzien van een houten heft.

Specifications

Breedte: 6, 12, 20 en 26 mm
Totale lengte: 165 mm
Klinglengte: 90 mm
Handvat: 75 mm
Hardheid: 61 HRC

Extra information

Waarom een Kirschen beitel?
Met een Kirschen beitel koopt u een stuk gereedschap dat geheel handmatig gesmeed is! Deze werkwijze, met respect voor het materiaal, is de basis voor gereedschap van topkwaliteit waarvan u lange tijd zult genieten! De hoogwaardige homogene kwaliteit van het staal, een legering met een hoog koolstofgehalte, vervaardigd volgens de normen van Kirschen, wordt gegarandeerd door de elektronische bewaking die tijdens het smeed- en hardingsproces plaats vindt.
 
De vouw is machinaal geslepen en de klingen in fase geslepen en hoogglans gepolijst, hetgeen het naslijpen en wetten vergemakkelijkt! Kirschen is een gereedschappenfabrikant die weet hoe verlegen u om een bepaald stuk gereedschap kunt zitten! Daarom zijn de levertijden kort, zelfs in het onverhoopte geval dat Baptist Online Shop even geen voorraad van een bepaald model heeft!
 
Onderhoud
Voor het veilig werken met een beitel is vereist dat deze scherp is! Stompe beitels vergen veel kracht en schieten op de meest onverwachte momenten uit! Meestal blijkt dan dat ‘stomp’ een betrekkelijk begrip is! Als u merkt dat uw beitel niet meer scherp is, dan volstaat in de meeste gevallen het wetten van de beitel. Is er echter een beschadiging door een spijker of door een val van de beitel ontstaan, dan zult u eerst moeten slijpen en vervolgens wetten om de bramen te verwijderen.
 
Gebruikt u voor het slijpen een sneldraaiende werkbankslijpmachine, probeer dan te voorkomen dat de beitel verbrandt. Met gevoel werken en regelmatig de beitel afkoelen (niet met water want dan koelt de beitel te snel af!) zijn een vereiste! Er zijn veel hulpmiddelen om onder de juiste hoek te slijpen en te wetten en ook langzaam draaiende machines die het verbranden van de beitel uitsluiten. Met deze machines (die aan de basis van het Tormek- en van het Kochsysteem staan) kunt uw beitels bovendien perfect wetten!
 
In de afdeling Slijpen en Wetten van Baptist Online Shop vindt u alle informatie. De fijne kneepjes van het slijpen en wetten leert u tijdens een cursus van Baptist Cursuscentrum en leest of ziet u in de vele boeken en videobanden die dit dankbare werk behandelen!

Reviews

Be the first to write a review!

Write a review

Also view

Veritas beitelslijphulpstuk MK II voor steek- of schaafbeitels
€ 59,90 incl. VAT € 49,50 excl. VAT
Not in stock, ask for the delivery time
Narex korte steekbeitelset, 4-delig
€ 65,45 incl. VAT € 54,09 excl. VAT
Delivery from stock, 1-2 days
Geleider voor het slijpen van steek- en schaafbeitels
€ 14,95 incl. VAT € 12,36 excl. VAT
Delivery from stock, 1-2 days
Compare
vink_een_product_aan_dat_u_wilt_vergelijken