Werk van klanten

Andrea Celestino

"Ik heet Andrea Celestino.

Ik ben geboren in Valle D’Aosta, in de Alpen van Noord Italië, en heb daar tot nu toe mijn hele leven gewoond en gewerkt. Ik heb beeldhouwen gestudeerd bij een academie in Ortisei, Val Gardena, voor Corona, en nu ben ik daar weer bezig met mijn studie.

Ik maak voornamelijk figuratieve sculpturen in hout, maar werk oo...

Jan en Marianne van der Zee

"Het schaakspel is gemaakt met de figuurzaag Hegner Multicut MC2SE.

Knight moves chess cabinet

  • Luxury handcrafted birch wood chess set.
  • Schaakset met opberglade voor de schaakstukken, met de hand gemaakt. Afgewerkt met blanke lak.
  • Maten: Schaakbord 45x45 cm
  • Koning hoogte 9,5 cm

Jan en Marianne van der Zee

"De Eiffel toren is gemaakt van 4mm populieren triplex, gezaagd met een elektrische figuurzaagmachine Hegner Mulicut MC2SE. De hoogte is 107 cm. de grond oppervlakte 40 x 40 cm. Hij kan in 3 delen uit elkaar om eventueel mee te nemen! 

Het patroon is te verkrijgen bij www.finescrollsaw.com

Willem Boogaard

"Deze 3D snijplank bestaat uit bijna 1000 stukjes Beuken en Amouk gelijmd met Titebond 3. Gevlakt met de Veritas low angle schaaf, geschuurd en afgewerkt met druivenpit olie."

Jelle Peeringa

Jelle Peeringa maakte een prachtige werkbank inclusief werkbankklem.

"Ik heb geen moment spijt dat ik dit toch wel behoorlijk dure product gekocht heb. Het draait fantastisch! Ik wil jullie bedanken voor de service en de hartelijkheid die ik altijd bij jullie krijg. Jullie zijn niet de goedkoopste maar ach jullie schoorsteen moet ook branden."

Toon van der Sanden

Toon van der Sanden maakte deze geweldige essenhouten mountainbike. De fiets weegt 12,5 kilo en is gelamineerd opgebouwd. Het frame is uitgehold, echter de voorvork is massief. In totaal is er ongeveer 140 uur aan dit project gewerkt. De mountainbike is gemaakt met behulp van de Record BS250 lintzaagmachine die Toon bij Baptist heeft gekocht. Er zijn al 60 probleemloze kilometers gefietst en...

René Koster

"Ik heb een werkplaats met gereedschap van Baptist, van afzuigapparaat tot spookschaaf, pyrografieset, etc.
Ik maak hiermee vissen van hout uit linde of cederhout."

Maurijn van Eijk

"Nadat ik bij jullie een aantal frezen en een spookschaaf heb gekocht ben ik aan de slag gegaan om een houten hamer te maken.

Het zijn twee hamers van zebrano, eiken, purperhart, yellow ceder en a.m.noten (van de Arnhemse Fijnhouthandel). De hamers zijn hol van binnen en gevuld met loden balletjes om het stuiteren op te vangen."

Jos Westenbroek

Jos Westenbroek heeft deze prachtige houten fiets gemaakt. Er is alleen hout gebruikt, geen schroeven en spijkers. Er zit zo'n 400 uur werk in en de fiets weegt 20 kilo. Er kan echt op gefietst worden.

Gebruikte houtsoorten: essen, taxus, wenge, purperhard, jatoba, padoek, iep, noten, teak en bankirai.

Tjeerd Bosklopper

"Kistorgel naar eigen ontwerp. De lessenaar kan tijdens een eventueel transport worden gesloten. Gemaakt voor het spelen en begeleiden van barokke kamermuziek. De kast is geheel van eiken gemaakt. De 45 houten pijpen van red cedar. Het klavier is belegd met gepolijst runderbeen. De boventoetsen zijn van massief ebbenhout gemaakt."

Dolf Schinkel

Dolf Schinkel maakte dit prachtige houten schommelpaard met gereedschap van Baptist. Geschilderd in de bedrijfskleuren met olieverf.

Samen met Émy Schinkel is hij eigenaar van AtelierSchinkel. Dit bedrijf richt zich op twee activiteiten. In het houtsnijatelier kunt u terecht voor al uw houtsnijwerk, cursussen en workshops. Het atelier maakt voor opdrachtgevers hoogwaardig hout...

Hans Peters

"Mijn hobby is houten Harleys maken, die de grootte hebben van ongeveer 1 meter, en die los neergezet kunnen worden, maar eventueel ook als hobbelmotor door kinderen kunnen worden gebruikt.

Bijna alles wat je met hout kunt doen wordt hierbij gebruikt. Zagen, frezen, boren, schuren, draaien. Alle bewerkingen heb je nodig om zo’n motor te maken. Iedere motor is een nieuwe uitdagi...

Ronnie Rozenga

Ronnie Rozenga maakte dit prachtige meubel van esdoorn en walnoot. De lades zijn gedecoreerd met marqueterie. Elk vlakje en lijntje van dit volledig houten meubel is een andere houtsoort, er is niets aan geschilderd. De panelen, deuren en bovenblad zijn voorzien van bies-intarsia: strookjes walnoot die zijn ingelegd in het esdoorn. De lades zijn gemaakt met handgezaagde half blinde en open z...

Wiel Toussaint

Wiel Toussaint bouwde een 24-snaar reisharp, 2e octaaf E - 5e octaaf C, met een lengte van 100 cm. De klankkast is van Honduras mahonie, het klankbord van Sitka spruce. De nek en pilaar zijn van gemoesteerde esdoorn. Het binnenwerk is essen. De haakjes, stempennen e.d. zijn gekocht bij Camac Harps. De snaren zijn gemaakt van darm en nylon (2e octaaf).

Jaap van der Stelt

Deze fantastische sunburst mandoline maakte Jaap van de Stelt met gereedschap van Baptist. Meer dan 1000 uur werk, en met een prachtig resultaat!

Theresa Feßler

Theresa Feßler kocht in 2017 bij Baptist Arnhem de Peter Child pyrografieset en maakte daarmee deze mooie creaties!

Homme Korstanje

Homme Korstanje begeleidt een aantal mensen. Vooral jongeren van het Dushihuis te Ellecom in het houtvak. Zij maken verschillende gebruiksvoorwerpen in hout.

Jac Wijnhoven

"In 1997 ben ik met beeldhouwen begonnen als cursist bij Geert Lebbink in De Gruitpoort te Doetinchem. Hij was een gepassioneerde aanhanger van organische, vloeiende vormen, met de natuur als inspiratiebron. De mathematische figuren met vloeiende vormen spreken mij het meest aan. Een enkele keer maak ik figuratieve beelden, teruggebracht tot de meest essentiële, krachtige l...

Richard Overmeer

Ambachtelijk vakmanschap, dat is wat ik nastreef bij mijn autorestauraties. Ik stop dagelijks al mijn passie en energie in het restaureren en onderhouden van klassieke auto's.

Ik heb mijzelf in de jaren gespecialiseerd in het Carrosseriebouw gedeelte, waarvoor ook de benodigde machines, gereedschappen, en materialenkennis aanwezig zijn, om op ambachtelijke wijze hout, staal, roes...

Fred Otte

"Deze werkstukjes zijn gemaakt met zelfgebouwde hulpstukken op een midi-houtdraaibank. Het oppervlak is nog niet afgewerkt. Voor het draaien is veelal gebruikgemaakt van een Kress-freesmotor met een zelfgemaakte beitelhouder. Hierdoor kan het werkstuk in de chuck op de draaibank blijven zitten. Een systeem met beitel in de vaste kop van de draaibank heb ik ook gemaakt. Omzetten van het w...