Huismuziek

Vereniging voor samenspel en instrumentenbouw
Adres: Moeder Magdalenastraat 3-4
Postcode: 6109 RC
Plaats: Ohé en Laak
Provincie: (Limburg)
Telefoon: 06-22505222
E-mail: huismuziek@home.nl
Website: www.huismuziek.nl

Huismuziek, vereniging voor muziek en instrumentenbouw, richt zich op amateur-musici en heeft de bevordering van het samen musiceren tot doel. De vereniging organiseert jaarlijks tal van uiteenlopende muziekcursussen voor jong en oud, beginners en gevorderden. Ook biedt de vereniging cursussen voor bouwers van muziekinstrumenten.
 
Huismuziek geeft twee bladen uit, het algemene verenigingsblad en een blad voor bouwers (Bouwerskontakt) en is in het bezit van een uitgebreide muziekbibliotheek.
 
Huismuziek is in het hele land vertegenwoordigd door middel van regionale afdelingen die, overeenkomstig de doelstelling, ruimte bieden tot samen musiceren.
 
Vrijwel iedere maand organiseert deze vereniging Open Zolderdagen in De Helling in Arnhem. U kunt daar zonder aanmelding naar toe om ideeën uit te wisselen en problemen te bespreken. Er zijn steeds wisselende bouwgroepen vertegenwoordigd, zoals bouwgroep gitaar, houtblazers, strijkinstrumenten, enzovoort. Op de website www.huismuziek.nl vindt u bij 'bouwers' precieze gegevens hierover.