Houterij de Specht

Cursus en workshops 'Beeldsnijden in hout'
Adres: Fliertsestraat 2D
Postcode: 6671 ME
Plaats: Zetten
Provincie: (Gelderland)
Telefoon: 0488-420026
E-mail: info@houterijdespecht.nl
Website: www.houterijdespecht.nl

Houterij de Specht, waar de cursus beeldsnijden in hout gegeven wordt, is een atelier dat gespecialiseerd is in het uitvoeren van  alle soorten houtsnijwerk. Bijvoorbeeld voor de restauratie van antieke meubelen en panden maar ook voor het maken van beelden. Daarnaast worden er nieuwe meubelen gemaakt en antieke meubelen gerestaureerd.
 
Het hele jaar door kunt u bij Houterij de Specht de cursus beeldsnijden in hout volgen. Tijdens deze cursus probeert Jan van Harskamp zijn enthousiasme voor het houtsnijden over te brengen op de deelnemers. Al snijdende leren zij veel over hout, de snijtechniek en gereedschap maar natuurlijk gaat de meeste aandacht uit naar de vormgeving van de werkstukken.
 
De cursus is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Elke cursist werkt aan een werkstuk dat hij of zij zelf heeft uitgekozen of ontworpen. Dit kan een grillig stuk hout zijn waarbij de vorm van het hout in het werkstuk verwerkt kan worden, een abstract of juist een figuratief beeld of reliëf.
 
Er  worden twee avondcursussen gegeven, en één cursus vindt overdag plaats: op de dinsdagavond en op de woensdagavond,wekelijks van 19.00 tot 22.00 uur. Om de twee weken op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie kunt u vinden op de website. U kunt Jan van Harskamp bereiken op telefoonnummer 0488-420026 of via info@houterijdespecht.nl.