Record Power houtdraaibank MAXI-1

article number: 30858
  • Record Power houtdraaibank MAXI-1
  • Record Power houtdraaibank MAXI-1
  • Record Power houtdraaibank MAXI-1
  • Record Power houtdraaibank MAXI-1
  • Record Power houtdraaibank MAXI-1
  • Record Power houtdraaibank MAXI-1
  • Record Power houtdraaibank MAXI-1
€ 2.969,00 (per piece) incl. VAT € 2.453,72 excl. VAT
  • Delivery from stock
    In stock shipping costs € 59,00

Product information

De Record Power houtdraaibank MAXI-1 is speciaal ontworpen voor het draaien van grote werkstukken en het ondersteunen van zwaar werk. Desondanks heeft deze draaibank een compact formaat.

De combinatie van Records traditionele draaibare kop en elektronische bediening van hoge kwaliteit maakt deze machine ideaal voor zowel de professionele houtdraaier als de toegewijde enthousiast.

De draaibank bestaat uit veel gietijzeren onderdelen zoals de poten, de vaste kop, de losse kop en het bed. De kracht, degelijkheid en waarde van deze machine zijn ongeëvenaard in zijn klasse.

Ondanks het gewicht van de vaste kop is deze makkelijk te draaien. De riemspanning is te bedienen door een grote en makkelijk te bedienen hendel. Een degelijk handwiel geeft volledige controle over de instelling van de spindel. Er zijn drie voorinstellingen op 0, 30 en 90 graden maar elke hoek naar keuze kan ingesteld en vastgezet worden. De vaste kop is voorzien van een poelie met zes snelheden, asblokkering, veiligheidsgrendel en indexering.

De MAXI-1 houtdraaibank is voorzien van een “Extra Heavy Duty” spindel (M33 x 3,5 mm). Deze spindel is ideaal voor zwaar werk en is machinaal bewerkt voor precieze en veilige montage. De draaibank wordt geleverd inclusief gereedschapssteun welke makkelijk met één hand te bedienen is.

De losse kop met een MK2 aansluiting zorgt voor uitstekende grip. De centers kunnen makkelijk verwijderd worden door gebruik te maken van de meegeleverde pen. De losse kop is hol om langgatboren mogelijk te maken.

Let op! Een houtdraaibank wordt vaak gebruikt voor boorwerk. Boorwerk met een te hoog toerental en/of een botte boor geeft extra belasting aan de houtdraaibank/losse kop. Het mechanische gedeelte kan daardoor eerder slijtage ondervinden.

Zorg dat u alleen zeer scherpe boren gebruikt. Boor bovendien telkens een klein stukje en haal de druk dan van de boor af. Boor niet de volledige diepte in één keer.

Garantie
Voor producten van Record Power geldt een fabrieksgarantie van 5 jaar. Voor professioneel gebruik geldt een fabrieksgarantie van 1 jaar. 

Attachments

Specifications

Fabrikantnummer: MAXI-1-EP

Spanning: 230 Volt
Opgenomen vermogen: 1600 Watt
Afgegeven vermogen: 1100 Watt

Snelheden: 50 - 3850 toeren/minuut
Centerafstand: 950 mm max.
Centerhoogte: 265 mm
Draaidiameter: 762 mm max.
Leunspaandiameter: 1" (ca. 25,4 mm)

Draaibare kop: ja
Verschuifbare kop: nee

Hoofdas
Conus: MK2
Boring: 9,5 mm
Schroefdraad: M33 x 3,5 mm

As losse kop
Conus: MK2
Boring: 9,5 mm

Gewicht: 231 kg
Afmeting: 1640 x 545 x 1270 mm (l x b x h)

Inclusief:
- faceplate
- leunspaan 150 mm

- leunspaan 300 mm
- spur center (meenemer)
- live center (meedraaiend center)
- gietijzeren onderstel

Reviews

Be the first to write a review!

Write a review

Also view

Compare
vink_een_product_aan_dat_u_wilt_vergelijken