Rustins beits Quick Dry grijs 250 ml

article number: 33147
  • Rustins beits Quick Dry grijs 250 ml
€ 9,10 (per bottle) incl. VAT € 7,52 excl. VAT
  • Delivery from stock
    In stock shipping costs € 4,90

Product information

Deze Rustins beits op waterbasis is uitermate geschikt om hout een grijzere tint te geven. Het versterkt de natuurlijke houtnerf en vervaagt niet. Na gebruik van de Rustins beits Quick Dry zult u het hout nog wel moeten afwerken.

Deze beits moet gebruikt worden op onbehandeld hout. Zorg er dus voor dat eventuele andere afwerkingen inclusief oliën volledig verwijderd zijn van het hout. 

U kunt deze beits op alle houtsoorten gebruiken, zolang het hout maar onbehandeld is. De beits is binnen én buiten te gebruiken. 

Voor het beste resultaat is het verstandig om het hout van tevoren te schuren. Is het hout met was behandeld? Dan kunt u dit verwijderen door het gebruiken van wat grovere staalwol en terpentine. Veeg dit vervolgens van het hout met een droge doek. Laat het dan eerst even drogen voor u het hout schuurt.
Als u niet eerst de was verwijderd van het hout, wordt de was juist dieper het hout in gewerkt door het schuren. Hierdoor zal de Rustins beits niet goed dekken en drogen.
Het te bewerken oppervlak zal schoon, glad, droog én stofvrij moeten zijn voor u aan de slag gaat met deze Rustins beits.

Roer de beits goed door en goed schudden voor gebruik! Breng het vervolgens aan met een spons of een doek. Zorg voor een omgevingstemperatuur tussen de 15 en 25 graden. De beits droogt snel, dus wees ook snel in het aanbrengen. Doe dit in de richting van de nerf. Het aanbrengen van één laag is in principe voldoende, maar een tweede laag is prima als u een wat donkerdere/grijzere kleur wilt bereiken.

De beits is eventueel ook te verdunnen met maximaal 1/3 deel water als u een meer transparant resultaat wilt. Mix deze beits niet met terpentine!

De beits is stofdroog binnen 30 minuten en na ongeveer 2 uur kunt u een nieuwe laag aanbrengen of het hout verder afwerken. Na gebruik van deze beits heeft het hout nog verdere afwerking nodig. Dit kan bijvoorbeeld met varnish, danish oil, french oil en noem maar op. Denk er wel aan dat op olie gebaseerde producten een wat gelig resultaat kunnen geven in combinatie met deze beits.  

Het uiteindelijke kleurresultaat is afhankelijk van het houtsoort en de afwerking.

Met dit blik Rustins beits van 250 ml kunt u ongeveer 3 vierkante meter voorzien van één laag. Dit is wel afhankelijk van het houtsoort. 

Attachments

Specifications

Inhoud: 250 ml in blik

Gebruik: onbehandeld hout
Geschikt: 3 vierkante meter bij één laag, afhankelijk van te bewerken houtsoort

Let op! Probeer altijd eerst uit op een proefstuk.

Reviews

Be the first to write a review!

Write a review

Also view

Compare
vink_een_product_aan_dat_u_wilt_vergelijken